Ουκρανία: Στις φλόγες το εμβληματικό «Κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Τουλάχιστον πέντε νεκρούς και τριάντα δύο τραυματίες άφησε πίσω του το ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στο εμβληματικό κάστρο της Οδησσού, μέρος της Νομικής Ακαδημίας, το οποίο είναι γνωστό και ως «το Κάστρο του Χάρι Πότερ».

Πρόκειται για ένα κτίριο γοτθικού στιλ και τα πλάνα τα οποία το δείχνουν να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, πραγματικά, κόβουν την ανάσα.

Το κάστρο του Χάρι Πότερ φέρεται να είναι η κατοικία του εξέχοντος πρώην βουλευτή της Ουκρανίας Serhiy Kivalov, ο οποίος ήταν μεταξύ εκείνων που λέγεται ότι τραυματίστηκαν

από το χτύπημα.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Kiper είπε ότι εκτός από αυτούς που σκοτώθηκαν στην επίθεση, ένας άνδρας πέθανε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που αποδόθηκε στο χτύπημα.

«Εξετάζουμε τον τύπο του πυραύλου. Οι ιατροδικαστές προχώρησαν στην απαραίτητη αξιολόγηση για αυτό τον σκοπό. Όλες οι υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, εργάζονται επί του παρόντος για την εξάλειψη των συνεπειών της πυραυλικής επίθεσης. Ακόμη ένα έγκλημα πολέμου» δήλωσε ο Ντμίτρο Πλεντετσούκ, εκπρόσωπος Νότιων Δυνάμεων Ουκρανίας.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Kiper δήλωσε ότι οκτώ από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού τεσσάρων ετών. Μεταξύ των τραυματιών ήταν ένα ακόμη παιδί και μια έγκυος γυναίκα.

«Οι γιατροί μας προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις σήμερα:

Χάρης Μπελτεργής: Πέθανε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – Ήταν μόλις 40 ετών

Φαίη Σκορδά: Ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στους δημοσιογράφους – Διέκοψε τις δηλώσεις της (video)

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Keywords
Τυχαία Θέματα