Πως τελικά το Ισραήλ πήρε την περίεργη ψηφοφορία του κοινού- Ο ρόλος της Moroccan Oil

Η πιο αμήχανη στιγμή στη χθεσινοβραδινή διαδικασία βαθμολογίας και ανάδειξης νικητή στην Eurovision του Μάλμε ήταν όταν άρχισαν να προστίθεται στον πίνακα της ψηφοφορίας οι προτιμήσεις του κοινού και φάνηκαν οι πολύ υψηλές προτιμήσεις του κοινού για τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Στην πρώτη ψηφοφορία, με τις επιλογές των επιτροπών από τις χώρες

της EBU, η Ελβετία, η Γαλλία και η Κροατία. Το δε Ισραήλ είχε περίπου καταποντιστεί, καθώς το σόου που παρουσίασε ήταν στην καλύτερη περίπτωση μία μετριότητα.

Κι όμως, με την ανακοίνωση των προτιμήσεων του κοινού, το Ισραήλ όχι απλά βελτίωσε τη θέση του, αλλά πήγε προσωρινά πρώτο! Κι αυτό διότι είχε λάβει τους περισσότερους ως εκείνη την ώρα βαθμούς από το κοινό (333). Και ενώ είχε μόλις 42 βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα. Σημειωτέον ότι από τις επιτροπές η Ελβετία είχε 365 βαθμούς, η Γαλλία 218 και η Κροατία 210

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, τελικά αποκάλυψε η για την ακρίβεια εξέθεσε την EBU που από την πρώτη στιγμή έκανε τα πάντα για να προβάλει όσο μπορεί την ισραηλινή αποστολή, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων με τα όσα συμβαίνουν στην Γάζα. Η Ισραηλινή εταιρεία Moroccan Oil Israel Ltd προϊόντων ομορφιάς είναι από τους βασικούς χορηγούς της Eurovision … Οπότε λογικό να έρθουν και αυτολι οι περιφημοι ψήφοι-σοκ του κοινού.

Τελικά δεν έμεινε για την τραγουδίστρια από το Ισραήλ ούτε η χαρά της πρωτιάς στο κοινό , ενώ βρέθηκε και εκτός τριάδας, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη υπέρ της.

Keywords
Τυχαία Θέματα