Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΙΚΑ στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε 24ώρη πανελλαδική απεργία.

Η λεωφόρος Σταδίου και η Βασιλίσσης Σοφίας είναι κλειστή αυτήν την ώρα καθώς οι περίπου 300 διαδηλωτές, που είναι εργαζόμενοι του ΙΚΑ,

έχουν φτάσει έξω από το υπουργείο.

Οι διαδηλωτές ζητούν να μην εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία οδηγούνται σε απόλυση 500 εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του Ιδρύματος, που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στην Αγροτική και εν συνεχεία διοχετευτήκαν στο ΙΚΑ με κυβερνητική απόφαση.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος όμως απουσιάζει στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια ζήτησαν να συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη, που επίσης απουσίαζε.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, η απόλυση των υπαλλήλων θα δώσει τη χαριστική βολή στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ όπου παρατηρείται τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Οι συνδικαλιστές του ΙΚΑ προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα

Keywords
Τυχαία Θέματα