Δωρεάν νομική βοήθεια για νέους

Φέτος καθιερώνεται για πρώτη φορά από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η δωρεάν νομική βοήθεια, με τον άμεσο διορισμό δικηγόρου, για νέους από 18 έως 30 ετών.

Ειδικότερα, η βοήθεια αυτή αφορά τους νέους που θέλουν να ρυθμίσουν οφειλές υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων ή νοικοκυριών, καθώς και νέους μέχρι 30 ετών για κάθε είδους εργατικές διαφορές.

Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται με στόχο την έμπρακτη δωρεάν νομική υποστήριξη ανηλίκων και νέων που δεν διαθέτουν τους πόρους και τη δυνατότητα να αναλάβουν το οικονομικό κόστος και την ευθύνη

της εκπροσώπησης τους, τόσο ενώπιον του δικαστηρίου όσο και εξωδικαστικά.

Έτσι υποστηρίζονται και οι νέοι δικηγόροι καθώς αναλαμβάνουν υποθέσεις που χειρίζονται κατά κανόνα οι νέοι δικηγόροι, οι οποίοι είναι μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων που είναι συμβεβλημένοι με το πρόγραμμα.

Δικαιούχοι της δωρεάν νομικής βοήθειας είναι οι ανήλικοι, ακόμη και ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, καθώς και νέοι από 18 έως 30 ετών για ποινικές, αστικές, διοικητικές και εργατικές διαφορές. Ειδικά για τις γυναίκες που εμπλέκονται σε περιπτώσεις εμπορίας και διακίνησης λευκής σαρκός, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, η υπηρεσία παρέχεται έως την ηλικία των 35 ετών.

Η Γ.Γ Νέας Γενιάς καλεί όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τις Ενώσεις Νέων Δικηγόρων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα