Εκστρατεία κάθαρσης από τον Πούτιν στη Ρωσία

Ένα ανεπίσημο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα, δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, να προειδοποιεί με απόλυση τους υπουργούς της κυβέρνησης Μεντβέντεφ, αν δεν εφαρμόσουν τις δικές του εξαγγελίες για τις δαπάνες στην κοινωνική πρόνοια, προκειμένου να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων.

Σε συνάντηση που είχε ο Πούτιν, στην Ελίστα, στα νότια της χώρας, που μεταξύ άλλων ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Κόζακ ,, ανέφερε «Εάν δεν το πετύχουμε, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι είτε εγώ δεν αποδίδω στην

εργασία μου είτε εσείς εργάζεστε με κακό τρόπο και πρέπει να παραιτηθείτε … θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι επί του παρόντος τείνω προς την δεύτερη επιλογή … Δεν θα ήθελα να υπάρξουν παρεξηγήσεις και θέλω να είμαστε ειλικρινείς».

Πριν αρχίσει η ουσιαστική συζήτηση, ο Πούτιν είχε ζητήσει να κλείσουν οι κάμερες, αλλά το επίμαχο βίντεο τελικά εμφανίστηκε στο Lifenews.ru, το οποίο σχετίζεται με το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το Reuters.

Μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του και την τελική επικράτησή του στις εκλογές, ο Πούτιν είχε υποσχεθεί μεγάλες δαπάνες στο κράτος πρόνοιας. Μόλις πέρυσι είχε επιπλήξει τρεις άλλους υπουργούς για τον ίδιο λόγο, με έναν εξ αυτών να παραιτείται λίγο μετά.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου πάντως υποστήριξε ότι τα σχόλια απευθύνονταν σε τοπικούς ηγέτες που ήταν επίσης παρόντες και όχι στα κυβερνητικά στελέχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα