Μουσικό αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Η μουσική ενώνεται με τον κινηματογράφο μέσα από την συμβολή δύο κορυφαίων καλλιτεχνών. Η Ελένη Καραΐνδρου αναπολεί τις ταξιδιάρικες μελωδίες που έγραψε για τις οκτώ τελευταίες ταινίες του αξέχαστου συνοδοιπόρου της στην τέχνη, του «ποιητή των εικόνων» Θόδωρου Αγγελόπουλου. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό που ΄΄καθρεφτίζει΄΄ τη δημιουργική σύμπραξη ανάμεσα στον διάσημο εικαστικό κινηματογραφιστή, έργο του οποίου κατέκτησε παγκοσμίως το κοινό της έβδομης τέχνης,

και στην σπουδαία συνθέτρια και πιανίστρια που συνεχίζει να καθηλώνει με τις δημιουργίες της. Μία σχέση καλλιτεχνική και πάνω από όλα φιλική, που μέτρησε συνολικά 28 ολόκληρα χρόνια. Το μουσικό αυτό αφιέρωμα, με ερμηνεύτρια τη Δήμητρα Γαλάνη, θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ξεχωριστή επιλογή από μουσικά θέματα για τις τελευταίες οκτώ ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Ταξίδι στα Κύθηρα» του 1984 (Ταξίδι, Κονσέρτο-Θέμα του Αλέξανδρου, Περιπλάνηση στην πόλη-Μπλουζ, Ταξίδι στα Κύθηρα), «Ο Μελισσοκόμος» του 1986 (Θέμα αποχαιρετισμού, Το βαλς του γάμου, Το ροκ της καντίνας, Τα βουρκωμένα μάτια μου, Αυτοσχεδιασμός στο θέμα του αποχαιρετισμού), «Τοπίο στην Ομίχλη» του ’88 (Adagio-Θέμα του πατέρα, Θέμα του ταξιδιού), «Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού» του 1991 (Το θέμα του πρόσφυγα, Το μετέωρο βήμα-Finale, Αίθουσα Χορού-Το μπλουζ, Πανσέληνος ο έρωτας), «Το Βλέμμα του Οδυσσέα» του 1995 (Dance), «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα» του 1998 (Στη θάλασσα, Αναχώρηση και θέμα της Αιωνιότητας), «Το Λιβάδι που δακρύζει» του 2003 (OntheRoad, Το Λιβάδι που δακρύζει) και «Η Σκόνη του Χρόνου» του 2008 (Κοντά στο ποτάμι-Βαλς, Αναζήτηση, Θέμα Χορού). Συμπράττουν επίσης η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και το τζαζ τρίο «HumanTouch».

Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 55€ (διακεκριμένη ζώνη), 38€ (Α ζώνη), 27€ (Β ζώνη) και 15€ (Γ ζώνη). Ειδικές τιμές: 8€ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α.) και 10€ (65+, πολύτεκνοι).

Παράλληλα με τις συναυλίες, το ΜegaronPlus διοργανώνει έκθεση γύρω από το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τίτλο «Το μετέωρο βήμα των εικόνων», σε επιμέλεια του Γιάννη Ψυχοπαίδη, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες

Keywords
Τυχαία Θέματα