Τσίπρας: Να αποφύγουμε τη χρεοκοπία

Με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αργεντινής Κάρλος Τομάδα συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μπουένος Άιρες.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στις δηλώσεις του: «Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εμπειρία της Αργεντινής – με τις ομοιότητες αλλά και τις μεγάλες διαφορές από την περίπτωση της Ελλάδας

– είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη δραματική εμπειρία της χρεωκοπίας, στην οποία οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση που ήταν προσκολλημένη στις συνταγές της λιτότητας και στις επιλογές του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης: « Ταυτόχρονα να μελετήσουμε σε βάθος τις πολιτικές της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της τόνωσης της κατανάλωσης, που κατάφεραν να οδηγήσουν – από το 2003 και μετά – τη χώρα στην ανάκαμψη και στην έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε ο Τσίπρας αναφερόμενος στο παράδειγμα της Αργεντινής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έπλεξε το εγκώμιο του Κάρλος Τομάδα: «Βάλατε στόχο να ξανακερδίσετε την εργασία σε μια κατεστραμμένη χώρα και το πετύχατε». Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας της Αργεντινής απάντησε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτά είναι από τα πιο ζεστά λόγια που έχω ακούσει».

Η πρώτη μέρα των συναντήσεων της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Μπουένος Άιρες, έκλεισε με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού της Αργεντινής.

Keywords
Τυχαία Θέματα