Eurovision 2024: Η «μαύρη» ιστορία των ΑΒΒΑ που επέστρεψαν απ’ το 1974 στη σκηνή μέσω τεχνολογίας

Ένα συγκρότημα από τη Σουηδία πριν από χρόνια ήρθε να ταράξει τα νερά της Eurovision και να αφήσει το στίγμα του στη ποπ μουσική στην Ευρώπη, κάνοντας τη μία επιτυχία μετά την άλλη.

Οι ABBA που αποτελούνταν από τους Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Agnetha Fältskog και Björn Ulvaeus, έγιναν γνωστοί όταν το 1974 κέρδισαν τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision,

με το τραγούδι «Waterloo», το οποίο έγινε στη συνέχεια παγκόσμια επιτυχία.

Ήταν εκείνοι που χάρισαν για πρώτη φορά τη νίκη στην πατρίδα τους την Σουηδία, γράφοντας την δική τους ιστορία. Κατάφεραν να κάνουν μια λαμπρή καριέρα με τις διακρίσεις και τις επιτυχίες να είναι πολλές.

Το συγκρότημα μάλιστα τιμήθηκε στην 50η επέτειο της Eurovision το 2005, όταν το «Waterloo» επιλέχθηκε ως το καλύτερο τραγούδι στην ιστορία του διαγωνισμού.

Η επιστροφή τους στην Eurovision 2024 μέσω της τεχνολογίας

Έχουν περάσει 50 χρόνια από την νίκη τους το 1974 και ο θεσμός αποφάσισε να τους τιμήσει. Συγκεκριμένα η Charlotte Perrelli, η Carola και η Conchita Wurst παρουσίασαν ένα αφιέρωμα από τη σκηνή της αρένας του Μάλμε για να αποδώσουν φόρο τιμής στους ABBA.

Το σουηδικό συγκρότημα ΑΒΒΑ εμφανίστηκε στη σκηνή μέσω των ολογραμμάτων του, χάρη στην τεχνολογία και οι Σουηδοί έζησαν ξανά το όνειρο.

Το άδοξο τέλος του συγκροτήματος

Όσο λοιπόν απολάμβαναν την πρωτόγνωρη επιτυχία τους, τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και πολύ ομαλά, αφού το συγκρότημα οδηγήθηκε στη διάλυση. Αποτελούνταν από δυο παντρεμένα ζευγάρια, την Agnetha Fältskog με τον Björn Ulvaeus και την Anni-Frid Lyngstad με τον Benny Andersson.

Όταν το συγκρότημα διαλύθηκε όμως, και τα δυο ζευγάρια είχαν πάρει διαζύγιο. Οι χωρισμοί τους μάλιστα ήταν επεισοδιακοί.

Για την Agnetha οι δύσκολες στιγμές όμως δεν σταμάτησαν μόνο στο διαζύγιο, το οποίο προήλθε από απιστία του πρώην συντρόφου της. Γενικά η ζωή της Agnetha ήταν πολύ δύσκολη και ανυπόφορη τα χρόνια του συγκροτήματος. Η ίδια ένιωθε ενοχές που δεν έβλεπε τα παιδιά της εξαιτίας των περιοδειών που ήταν εξαντλητικές.

Είχε άγχος διαρκώς και φοβόταν τα αεροπλάνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό η μοίρα της επεφύλαξε ακόμα μια τραγωδία. Το 1994, η μητέρα της αυτοκτόνησε στο διαμέρισμά όπου έμενε με τον πατέρα της. Αυτός δεν άντεξε, και πέθανε έναν χρόνο αργότερα.

Ακολούθησε μια ακόμη υπόθεση stalking που βίωσε η ίδια, αλλά και το διαζύγιο του άλλου ζευγαριού, φέρνοντας το τέλος για τους ΑΒΒΑ.

Πηγή φωτογραφιών: Wikipedia, @iMDb

Πηγή: GRACE

Keywords
Τυχαία Θέματα