Αυστραλία: Φοιτητής καταγράφει την στιγμή που του επιτίθεται καρχαρίας και του κόβει το πόδι

Ο Ιταλός φοιτητής Matteo Mariotti μοιράστηκε τη στιγμή που υπέστη μια άγρια επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία, η οποία τον άφησε να χρειάζεται ακρωτηριασμό του μισού του ποδιού.

Ο Matteo, με καταγωγή από την Πάρμα της Ιταλίας, απολάμβανε την κολύμβηση με αναπνευστήρα στην παραλία 1770 στο Κουίνσλαντ τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν δέχθηκε βάναυση επίθεση από τον καρχαρία.

Εκείνη την στιγμή ο νεαρός άνοιξε την κάμερα που είχε μαζί του και άρχισε να κινηματογραφεί την τρομακτική δοκιμασία σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Δείτε το βίντεο:

Αφού υπέστη πολλά δαγκώματα στο πόδι, ο Matteo έχασε το μισό δεξί του πόδι.

«Σε ικετεύω να με βοηθήσεις», ακούγεται να κλαίει ο φοιτητής στο βίντεο, εκλιπαρώντας τον φίλο του να τον βοηθήσει να τον τραβήξει πίσω στην ακτή.

Χάρη στο ψαροντούφεκο που πιάστηκε στο στόμα του καρχαρία, ο φίλος του Matteo κατάφερε να τον βγάλει με ασφάλεια από το νερό – με τον φοιτητή θαλάσσιας βιολογίας να είναι πεπεισμένος ότι διαφορετικά θα είχε σκοτωθεί.

«Ξεκίνησα αυτό το βίντεο επειδή, ήθελα να πω αντίο, δεν πίστευα ποτέ ότι θα επιβιώσω από αυτό», εξήγησε ο Matteo στο βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram.

«Ήταν τυχερός»

Ο Matteo μεταφέρθηκε αργότερα σε νοσοκομείο του Μπρίσμπεϊν, όπου κατάφερε να αναρρώσει από τα τραύματά του.

Ο Martin Kelly, ανώτερος επόπτης επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Queensland, δήλωσε αργότερα στο NBC News ότι ο Matteo ήταν τυχερός που ήταν ζωντανός μετά από μια τόσο βίαιη επίθεση που δέχτηκε.

«Όταν έχεις τέτοιου είδους τραυματισμό τόσο σοβαρό, συχνά οι άνθρωποι πεθαίνουν», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα