Αλγερία: Τον απήγαγαν πριν από 26 χρόνια και σήμερα διασώθηκε από υπόγειο χώρο 100 μέτρα από το σπίτι του

Το απόλυτο σοκ βίωσε ο Ομάρ Μπιν Ομράν, θύμα απαγωγής στην Αλγερία, όταν έπειτα από 26 ολόκληρα χρόνια αιχμαλωσίας τελικά διασώθηκε και μάλιστα από έναν υπόγειο χώρο μόλις 100 μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Το 45χρονο σήμερα θύμα είχε απαχθεί το 1998 ενώ κατευθυνόταν προς το πανεπιστήμιό του και το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο κελάρι του σπιτιού του φερόμενου ως απαγωγέα του.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον δείχνει στον υπόγειο —καλυμμένο με άχυρα— χώρο

με τον ίδιο να κοιτά την κάμερα μπερδεμένος.

Σύμφωνα με την New York Post, ο απαγωγέας του, ένας 61χρονος που ζούσε μόνος του τέθηκε υπό κράτηση. Οι Αρχές φέρεται να ειδοποιήθηκαν από την οικογένεια του θύματος, αφού ο αδερφός του κατηγορούμενου ανέφερε σε μια ανάρτησή του ότι ο 61χρονος εμπλεκόταν στην απαγωγή του Ομράν.

Το βίντεο της διάσωσης:

Rescatan a Omar Bin Omran tras 27 años de cautiverio en la casa de su vecino

Leer https://t.co/vK8csHvroQ#Argelia #NouvelleCalédonie #OmarBin

Alerta M. pic.twitter.com/581WWUPnYB

— NLatinasEspaña (@n_latinas) May 16, 2024

Στη συνέχεια, η Εθνική Χωροφυλακή άνοιξε εκ νέου την έρευνα και ερεύνησε το σπίτι του άνδρα μέχρι που ανακάλυψε μια καταπακτή κρυμμένη στο πάτωμα καλυμμένη με άχυρο.

Ο απαγωγέας του φέρεται να σκότωσε και τον σκύλο του, αφού τον κράτησε στο σπίτι ένα μήνα

Ο Ομράν μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο για θεραπεία – τόσο σωματική όσο και ψυχολογική, ενώ ο 61χρονος θα δικαστεί για το «ειδεχθές έγκλημα», ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Επιπλέον ο απαγωγέας κατηγορείται και για τη δολοφονία του σκύλου του Ομράν. Το ζώο φέρεται να παρέμεινε στο σπίτι του 61χρονου για έναν ολόκληρο μήνα μετά την εξαφάνιση του ιδιοκτήτη του.

Λίγες ημέρες μετά, το πτώμα του σκύλου βρέθηκε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας του Ομράν και τότε θεωρήθηκε ότι είχε δηλητηριαστεί.

«Μην σταματήσετε να ψάχνετε τον Ομάρ!»

Δυστυχώς, η μητέρα του Ομάρ, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά τον αγνοούμενο γιο της —ένα από τα εννέα παιδιά της— πέθανε το 2013, δήλωσε ο θείος του στα αλγερινά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ άλλα μέλη της οικογένειας πίστευαν ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της χώρας τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000, η μητέρα του ένιωθε μέσα της ότι ήταν ακόμα ζωντανός.

Η τελευταία της επιθυμία ήταν: «Σας παρακαλώ, μη σταματήσετε να ψάχνετε τον Ομάρ. Είμαι σίγουρη ότι είναι ακόμα ζωντανός», σύμφωνα με τις αναφορές.

Το θύμα φέρεται να είπε στα μέλη της οικογένειάς του ότι μερικές φορές τους έβλεπε να περνούν έξω από το σπίτι του απαγωγέα του, αλλά δεν ήταν σε θέση να μιλήσει ή να τους φωνάξει – σαν να βρισκόταν υπό την επήρεια κάποιου ξορκιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα