Έφη Αχτσιόγλου: Στην Αριστερά η ευθύνη είναι πάντα συλλογική

«Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί για εμάς είναι συλλογική η ευθύνη για τα αποτελέσματα» ξεκαθάρισε η Έφη Αχτσιόγλου κληθείσα να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Ένα κακό προφανέστατα για εμάς εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ζήτημα μιας ατομικής επιλογής, είναι ζήτημα συλλογικής στρατηγικής» τόνισε, μιλώντας στο MEGA. «Είναι προφανώς αρνητικό το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ,

πρωτίστως γι’ αυτόν, αλλά και για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Βλέπουμε ακροδεξιά μορφώματα να εισέρχονται στη βουλή κι εδώ κατά τη γνώμη μου, υπάρχει σοβαρή ευθύνη της ΝΔ» σημείωσε.

Το ίδιο επισήμανε και νωρίτερα, σχολιάζοντας στο OPEN το exit poll για τα αποτελέσματα των εκλογών. «Στον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ήταν η νίκη ή η ήττα θέμα ατομικής ευθύνης, αλλά μόνο συλλογικής» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό. Συντεταγμένα πρέπει να δούμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας» συνέχισε.

Η Έφη Αχτσιόγλου αρνήθηκε να συζητήσει οποιοδήποτε σενάριο διαδοχής και υποψηφιότητας της ίδιας για την ηγεσία του κόμματος και κατέληξε: «Δεν θεωρώ ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ευθύνη ενός».

Keywords
Τυχαία Θέματα