Εμφύλιος στην Μπάγερν ενόψει Ρεάλ

Ισως ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενε η Ρεάλ Μαδρίτης λίγες ώρες πριν επισκεφτεί το Μόναχο για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπάγερν. Ο επίτιμος πρόεδρος του γερμανικού συλλόγου, ο Ούλι Χένες, προκάλεσε ρωγμή στην ενότητα της ομάδας του αμφισβητώντας ανοιχτά την ικανότητα του προπονητή Τόμας Τούχελ να εξελίσσει και να βελτιώνει τους νεαρούς παίκτες.

«Δεν σκέφτεται ότι μπορεί να βελτιώσει τον Ντέιβις, τον Πάβλοβιτς, τον Μουσιάλα. Αν δεν παίζουν καλά αγοράζει άλλους. Πιστεύω πως πρέπει να δουλεύεις σκληρά μαζί τους και να τους

δίνεις αυτοπεποίθηση» είπε ο Χένες σε πάνελ που φιλοξένησε η εφημερίδα «FAZ» και άναψε φωτιές.

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές και πολυπρόσωπες. Ο Τούχελ τού απάντησε λέγοντας πως το σχόλιό του δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και του θίγει την τιμή ως προπονητή γιατί στα 15 χρόνια που βρίσκεται στον χώρο έχει αποδείξει πως στηρίζει τους νέους και ιδιαίτερα όσους προέρχονται από την ακαδημία.

Σε άλλες δηλώσεις του είπε πως δεν μπορεί να καταλάβει τον Χένες κι αν στη θέση του ήταν κάποιος άλλος δεν θα ασχολιόταν με το θέμα. Ομως τώρα είναι διαφορετικά γιατί είναι (επίτιμος) πρόεδρος της Μπάγερν και δημιουργεί ζήτημα πριν από το παιχνίδι με τη Ρεάλ.

Με τον κόουτς

Στο πλευρό του Τούχελ τάχθηκε έμμεσα ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Μαξ Εμπερλ, υπενθυμίζοντας πόσο έχει βοηθήσει τους νέους παίκτες στις ομάδες όπου έχει εργαστεί, ενώ ελπίζει πως οι δύο άνδρες θα λύσουν την παρεξήγηση.

Οι «σκληροί» της κριτικής, Ματέους και Χάμαν, βρέθηκαν επίσης στο πλευρό του Τούχελ. «Κανείς δεν γνώριζε τον Πάβλοβιτς πριν από τον Τούχελ. Τώρα έχει είκοσι παιχνίδια και κλήθηκε στην Εθνική Γερμανίας» δήλωσε ο Χάμαν, από τους πιο σκληρούς επικριτές του Τούχελ, για να συμπληρώσει πως θα του προκαλούσε έκπληξη αν ο Χένες δεν ζητούσε συγγνώμη ή δεν διευκρίνιζε τι ακριβώς εννοούσε.

Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι πως παρά την επίθεση του Χένες και την απόφαση της Μπάγερν να χωρίσουν οι δρόμοι τους με τον Τούχελ, περίπου 15.000 φίλοι της ομάδας υπέγραψαν ηλεκτρονικά αίτημα παραμονής του 50χρονου προπονητή στο Μόναχο.

Στο παιχνίδι «προετοιμασίας» ενόψει του αγώνα με τη Ρεάλ, η Μπάγερν νίκησε 2-1 τη Φρανκφούρτη με δύο γκολ του Κέιν που έφτασε τα 42 σε όλες τις φετινές διοργανώσεις, τα 35 στην Μπουντεσλίγκα (μόνο οι Γκερντ Μίλερ και Λεβαντόφσκι έχουν φτάσει σε τέτοια ύψη) και τα 400 στα καριέρα του.

Οι Μουσιάλα και Σανέ είναι αμφίβολοι για το ματς με τη Βασίλισσα, ενώ με τραυματισμούς αποχώρησαν οι Λάιμερ και Ντε Λιχτ.

Κυνηγάει το αήττητο

Η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν αρνείται να ηττηθεί. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έσωσε την παρτίδα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη Στουτγάρδη με τον Αντριχ (90′ + 6′). Συνολικά έχει κατακτήσει βαθμούς στο τέλος των αγώνων σε 14 περιπτώσεις. Η Werkself έφτασε τα 46 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά πλέον δεν μπορεί να σπάσει το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε μία σεζόν στην Μπουντεσλίγκα (91). Μπορεί όμως να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο αήττητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα