Η Στεφανί Φραπάρ θα είναι η πρώτη γυναίκα διαιτητής που θα σφυρίξει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος

Ιστορική στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε να σφυρίξει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη και γίνεται η πρώτη γυναίκα διαιτητής στον θεσμό. Βοηθοί της θα είναι οι Μικαέλ Μπερσεμπρού και Στίβεν Τορεγκρόσα, ενώ στο VAR θα είναι ο Χαμίντ Γκεναουί.

Η Γαλλίδα διαιτητής θεωρείται από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) στον χώρο της, με πλούσια βιογραφικό και έχει υπάρξει παρούσα σε σημαντικά ποδοσφαιρικά ραντεβού.

Θυμίζουμε πως, η Φραπάρ

έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλο Ανδρών, ενώ στο βιογραφικό της έχει έναν τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αγώνες της Ligue 1 και στο Champions League ανδρών.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Για 1η φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Stephanie Frappart ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να διευθύνει τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2024 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (25/05/2024, 20:30).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stephanie Frappart ήταν η 1η γυναίκα διαιτητής, η οποία διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (Μουντιάλ 2022: Γερμανία-Κόστα Ρίκα), τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αρκετούς αγώνες στη Ligue 1, στο Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών. Επιπλέον, η κ. Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.

Στη διαιτητική ομάδα του φετινού τελικού θα συμμετάσχουν επίσης:

1ος Βοηθός: Mikael Berchebru

2ος Βοηθός: Steven Torregrossa

4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

VAR: Hamid Guenaoui

AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης

Παρατηρητής: Ελένη Λαμπαδαρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα