Ο Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε, απέτυχε και γι’ αυτό φεύγει!

Ένα ακόμη χαμένο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό, καθώς η απρόσμενη ήττα από τον Αρη δεν του δίνει δικαίωμα στο όνειρο. Ακόμα και τις μαθηματικές ελπίδες που υπάρχουν, δεν τις συμμερίζονται οι παίκτες και οι οπαδοί που θεωρούν τον τίτλο χαμένο, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στη Λεωφόρο από τις αποδοκιμασίες του κόσμου, αλλά και τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών, όπως ο Τζούρισιτς.

Ακόμα και το ξέσπασμα του Ιωαννίδη με τις απίστευτες βρισιές μετά τον αγώνα κατά μίας οπαδού, αποδεικνύει ότι κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα στο «τριφύλλι».

Ο Φατίχ Τερίμ φυσικά δεν το παραδέχεται

και καλά κάνει, καθώς η δουλειά του προπονητή είναι να δουλεύει μέχρι την τελευταία ημέρα και για την τελευταία ελπίδα! Ωστόσο, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την απώλεια του πρωταθλήματος μαζί φυσικά και με τον Πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο που τον επέλεξε.

Ο Τούρκος προπονητής σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό την αστερόσκονη που τον περιστοίχιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ώστε να αλλάξει την κατάσταση στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Οι επιλογές του, ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις αλλοπρόσαλλές και ακατανόητες, όπως χθες με τον Αρη που στην προσπάθεια του να αλλάξει το σκηνικό και να σκοράρει η ομάδα, έβαλε ακόμα και τρεις επιθετικούς μέσα, αδειάζοντας όμως, τη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο τρόπος να πάει η μπάλα στους προωθημένους. Όταν το αντιλήφθηκαν αυτό οι «πράσινοι« άρχισαν κατά ριπάς τις σέντρες και τις βαθιές μπαλιές, που αποδείχθηκαν εύκολη υπόθεση για τους ποδοσφαιριστές του Άρη.

Ότι και να λέμε, δεν υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για να δικαιολογήσεις την ήττα από έναν αντίπαλο που δεν είχε κάποιο κίνητρο, με γκολ που μπήκε στην αρχή του ματς κι έχοντας μάθει ότι η πρωτοπόρος ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στην Τούμπα!

Γκρίνια από όλους και για όλα

Και δεν είναι μόνο οι επιλογές του στη διάρκεια του παιχνιδιού που κρίνονται ως αποτυχημένες αλλά και η εν γένει διαχείριση του υλικού της ομάδας. Μέσα στα αποδυτήρια υπάρχει γκρίνια μεταξύ των παικτών, για την επιμονή του να χρησιμοποιεί συνεχώς Ιωαννίδη, Μπακασέτα και Τσέριν, παρότι το τελευταίο διάστημα οι ίδιοι αυτοί ποδοσφαιριστές δεν δικαιώνουν την Τερίμ για το… κόλλημα του!

Την ίδια ώρα, άλλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Αϊτόρ, ο Μαντσίνι, ο Σένκεφελντ και ο Τζούρισιτς είναι εξαφανισμένοι χωρίς να τους έχει δοθεί η ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν. Όταν σε βάζει ο προπονητής για 10-15 λεπτά στο τέλος, μετά από απραξία αγωνιστικών και ο Μέσι να είσαι, δεν μπορείς να κάνεις τη διαφορά.

Ο Τερίμ προσκολλημένος στη δική του παλαιομοδίτικη φιλοσοφία και στο διογκωμένο υπερεγώ του, έχει μείνει στις εποχές που με δύο-τρία εμψυχωτικά λόγια ή και με λίγο τσαμπουκά, θα μπορούσε να πάρει ένα παιχνίδι.

Το χαμένο πρωτάθλημα παρασύρει και το Κύπελλο

Αυτά βέβαια ανήκουν στις καλένδες και όσα ρίσκα αναλαμβάνει πριν ή στη διάρκεια του αγώνα, απλώς δεν του βγαίνουν και καταδίκασαν τον Παναθηναϊκό σε ένα ακόμα χαμένο πρωτάθλημα.

Και έχουν βάλει… υποθήκη και για ένα χαμένο Κύπελλο, καθώς όπως είναι η κατάσταση στην ομάδα, με το κλίμα να είναι βαρύ και τις σχέσεις παικτών και προπονητή να βρίσκονται στο ναδίρ, μοιάζει ουτοπικό να πιστεύει κανείς ότι μπορεί το τριφύλλι να κατακτήσει το Κύπελλο.

Επίσης, η εύκολη επικράτηση, έδωσε το ψυχολογικό πλεονέκτημα στους «κίτρινους» που κατάλαβαν ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε καλύτερος, ούτε ανώτερος, πολύ περισσότερο σε ένα ουδέτερο γήπεδο.

Οσο για τον Φατίχ Τερίμ, μπορεί να έχει ακόμα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό αλλά θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, έως και απίθανο να παραμείνει. Χωρίς τη στήριξη παικτών και οπαδών, η διοίκηση δεν έχει άλλες επιλογές…

Keywords
Τυχαία Θέματα