Πόσο κοστίζει η γκρι μπλούζα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ – Γιατί προτιμά την ίδια κάθε μέρα

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, ωστόσο σχεδόν καμία δεν συγκρίνεται με αυτή του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Βλέπεις ο Αμερικανός επιχειρηματίας έχει επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια να έχει στην ντουλάπα του μόνο γκρι ίδιες μπλούζες, κοντομάνικες και μακρυμάνικες, προκειμένου να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες.

Κάθε μέρα που πηγαίνει στο γραφείο του επιλέγει μια απλή γκρι

μπλούζα αντί επίσημα ντυσίματα. Είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναγκάζεται να αλλάξει την συνήθειά του. Όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Θέλω να διαμορφώσω τη ζωή μου με τέτοιο τρόπο, ώστε να χρειάζεται να παίρνω όσο το δυνατόν λιγότερες αποφάσεις εκτός από αυτές που αφορούν το πώς μπορώ να εξυπηρετώ καλύτερα την κοινότητα των μελών του Facebook. Είμαι πολύ τυχερός που, όταν ξυπνάω κάθε πρωί, εξυπηρετώ περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Και αισθάνομαι ότι δεν κάνω τη δουλειά μου σωστά αν ξοδεύω την ενέργειά μου σε πράγματα ανούσια».

Πόσο κοστίζουν τα διάσημα γκρι μπλουζάκια

Σύμφωνα με το αμερικανικό GQ, τα μπλουζάκια αυτά μοιάζουν σαν να είναι μάρκας Brunello Cucinelli, J. Crew ή Elder Statesman. Αυτό σημαίνει πώς αν ανήκει το μπλουζάκι του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην μάρκα Brunello Cucinelli, τότε η τιμή για το καθένα φτάνει στα 295 δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος CEO του Facebook, μοιράστηκε στο παρελθόν μια φωτογραφία της ντουλάπας του και των δύο τύπων μπλούζας τους οποίους φοράει καθημερινά.

Ωστόσο, η επιλογή αυτή του Ζούκερμπεργκ είναι ένα χαρακτηριστικό των έξυπνων ανθρώπων. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών το 2016 υποστηρίζει πώς ο καταιγισμός επιλογών μπορεί να οδηγήσει σε ένα φαινόμενο γνωστό ως «κόπωση από αποφάσεις», μια κατάσταση ψυχικής εξάντλησης που προκύπτει από τη συνεχή λήψη αποφάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η έννοια του ομοιόμορφου ντυσίματος αναδύεται ως μια στρατηγική απάντηση για τον μετριασμό της κόπωσης. Υιοθετώντας μια συνεπή γκαρνταρόμπα, τα άτομα απελευθερώνουν νοητικό εύρος ζώνης που διαφορετικά θα καταναλωνόταν από τη διαβούλευση για τις επιλογές ρούχων.

Οι 3 λόγοι που ο Mr. Facebook  φορά συνέχεια τα ίδια ρούχα #1 Εξοικονόμηση χρόνου

Όταν ξεκινάς την εργάσιμη ημέρα σου, λογικά έχεις πολλά πράγματα στο κεφάλι σου. Και πρέπει να κάνεις αρκετές ενέργειες. Σκέψου να έχεις να αποφασίσεις κάθε ημέρα και τα ρούχα που θα φορέσεις. Πολύ χρόνος. Αντίθετα, αν φοράς ρούχα ίδιου τύπου και χρώματος, τα πράγματα είναι πιο απλά. Επίσης γλυτώνεις χρόνο από τα ψώνια, αφού πας κατευθείαν στο αγαπημένο σου μαγαζί, και ψωνίζεις συγκεκριμένα ρούχα.

#2 Μυαλό

Ναι, εξοικονομείς ενέργεια και έχεις καθαρότερο μυαλό. Όταν έχεις πολλές αποφάσεις να λάβες, είναι καλύτερο να επικεντρωθείς στις σημαντικές. Έτσι όπως είπαμε θα πρέπει να «κόψεις» κάποια από τις λιγότερο σημαντικές αποφάσεις. Μια από αυτές είναι τα καθημερινά ρούχα.

#3 Νιώθεις καλά

Αν επιλέξεις ένα ρούχο επειδή νιώθεις άνετα, τότε θα είσαι καλά μέσα σε αυτό. Αν επιλέξεις ένα ρούχο λόγω στιλ, τότε να είσαι σίγουρος ότι δείχνεις ωραίος εξωτερικά. Σε κάθε περίπτωση, νιώθεις άνετα μέσα σε ένα ρούχο που το έχεις επιλέξει εσύ, για συγκεκριμένους λόγους. Ενώ σου δίνει παραπάνω αυτοπεποίθηση. Σκέψου να το κάνεις κάθε ημέρα, με τον ίδιο τρόπο.

Πού ξοδεύει την περιουσία του

Σύμφωνα με τη λίστα του Bloomberg, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ως μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας Giving Pledge και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg Initiative, ο πρώην φοιτητής του Χάρβαρντ έχει διαθέσει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για αυτοκίνητα, ταξίδια και ρούχα δείχνει την ιδιαίτερη προτίμησή του στην πολυτέλεια. Τον Μάιο του 2012, οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Facebook έκανε το ντεμπούτο του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Εκείνη την εποχή, το IPO της εταιρείας ήταν το μεγαλύτερο που είχε καταγραφεί στην ιστορία. Κάθε χρόνο έκτοτε, ο Ζούκερμπεργκ προσθέτει κατά μέσο όρο εννέα δισ. δολάρια στην καθαρή του αξία.

Το γούστο του στα αυτοκίνητα

Ο Ζούκερμπεργκ συνήθως επιλέγει να οδηγεί οικονομικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, ο φακός τον έχει εντοπίσει να οδηγεί ένα Acura TSX, ένα Volkswagen και ένα Honda Fit, των οποίων η τιμή εκτιμάται στα 30,000 δολάρια.

Οι επενδύσεις στα ακίνητα

Υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο ο Ζούκερμπεργκ δεν λυπάται να ξοδέψει τα χρήματά του: τα ακίνητα. Το Μάιο του 2011, αγόρασε μία τεράστια έπαυλη, η οποία διαθέτει μία εξειδικευμένη «έξυπνη βοηθό» στο Πάλο Άλτο, για επτά εκατ. δολάρια. Το επόμενο έτος, αποφάσισε να αγοράσει και τις γειτονικές κατοικίες, ξοδεύοντας επιπλέον 30 εκατ. δολάρια με σκοπό να τις ανοικοδομήσει και να τις αξιοποιήσει.

Το 2014, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία αυξήθηκε σημαντικά, όταν αγόρασε δυο ακίνητα ύψους 100 εκατ. δολαρίων στο νησί Kauai του Ειρηνικού. Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε τότε ότι μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να αγοράσουν τη αυτή επειδή πιστεύουν στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της.

Keywords
Τυχαία Θέματα