Προσωπεία

Βλαντίμιρ Πούτιν Ξερίζωσε την καρδιά του ελαφιού

Ο Πούτιν ξερίζωσε την καρδιά ενός ελαφιού και την πρόσφερε στον Μπερλουσκόνι σε κυνηγετική τους εξόρμηση το 2013, αποκαλύπτει στενός συνεργάτης του πρώην ιταλού πρωθυπουργού σε συνέντευξή του στην «Corriere della Sera». «Ο Βλαντίμιρ μού έδειξε μια βίαιη πλευρά που δεν φανταζόμουν ότι θα είχε ένας τόσο ευγενής και λογικός άνθρωπος» θυμάται ο Φαμπρίτσιο Τσικίτο να του λέει ο Μπερλουσκόνι. Ο Καβαλιέρε συνδεόταν στενά με τον Πούτιν. Ο «Τσάρος» περιέγραφε τον μεγιστάνα του ιταλικού Τύπου ως αληθινό φίλο και έκανε λόγο για ανεπανόρθωτη απώλεια αναφερόμενος

στον θάνατο του Μπερλουσκόνι τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον Τσικίτο, ο Μπερλουσκόνι αποδέχτηκε την πρόταση του Πούτιν να πάει για κυνήγι, παρόλο που δεν είχε αγγίξει ποτέ τουφέκι στη ζωή του, περπάτησαν μαζί στο χιόνι, απέρριψε προτροπή να πυροβολήσει εκείνος το ελάφι και όταν ο Πούτιν σκότωσε δύο, έβγαλε με μαχαίρι την καρδιά του ενός και την πρόσφερε στον φίλο του. Ο Μπερλουσκόνι τότε φέρεται να κρύφτηκε πίσω από ένα δέντρο για να κάνει εμετό.

Βίκτορ Ούσπασκιτς Ευρωβουλευτής εκατομμυρίων

Τα χρήματα που κέρδιζε ως μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και ταυτόχρονα ως προμηθευτής μεταλλικού νερού με «αντι-COVID ιδιότητες» τοποθετούν τον Λιθουανό Βίκτορ Ούσπασκιτς στην κορυφή της λίστας των ευρωβουλευτών με το υψηλότερο εισόδημα, όπως έγραψε το Politico. Τρία εκατ. ευρώ ετησίως «βγάζει» εταιρεία του με την επωνυμία Edverita, η οποία είναι κατά κύριο λόγο κτηματομεσιτική αλλά και βασικός μέτοχος φίρμας μεταλλικού νερού, που μάλιστα λανσαρίστηκε ως ασπίδα προστασίας από την COVID-19, κάτι για το οποίο διετάχθη τελικώς έρευνα.

Πρόκειται, εννοείται, για μια από τις πλέον προσοδοφόρες δευτερεύουσες δραστηριότητες ευρωβουλευτών, οι οποίοι όπως έδειξε έρευνα με αφορμή το Qatargate έχουν συχνά και άλλη απασχόληση πέραν της Ευρωβουλής, όταν φυσικά δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Ο Ούσπασκιτς αντιμετώπισε πρόσφατα κατηγορίες για χρηματοδότηση σελίδας παραπληροφόρησης και, από τον περασμένο μήνα, τέθηκε υπό έρευνα για φερόμενη εικονική πρόσληψη βοηθών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κρίστι Νόεμ

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότα και επίδοξη αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, Κρίστι Νόεμ, βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο των ΜΜΕ, καθώς ειδικοί απορρίπτουν ως «αμφίβολους» ισχυρισμούς της πως συναντήθηκε με τον βορειοκορεάτη δικτάτορα, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως αναφέρει σε βιβλίο της που αναμένεται να κυκλοφορήσει.

Σάλο προκάλεσε προ ημερών περιγραφή που έχει συμπεριλάβει στο ίδιο βιβλίο για το πώς σκότωσε την Κρίκετ, μια σκυλίτσα 14 μηνών την οποία «μισούσε» θεωρώντας την επικίνδυνη για τους ανθρώπους, και μια κατσίκα που περιγράφει ως «άσχημη και μοχθηρή», που «μύριζε αηδιαστικά και ενοχλούσε τα παιδιά της».

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Καπιτωλίου διαψεύδει πως η Νόεμ μπορεί να συναντήθηκε μεταξύ 2013-2015 με τον βορειοκορεάτη πρόεδρο, ο οποίος δεν συναντήθηκε καν με τον Μπαράκ Ομπάμα –πρόεδρο των ΗΠΑ κατά τα πρώτα πέντε χρόνια θητείας της Νόεμ στην αμερικανική Βουλή –, πολλώ δε μάλλον με ένα κατώτερο στέλεχος του Αμερικανικού Κογκρέσου. Η Νόεμ διατείνεται επίσης ότι ακύρωσε συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα