Σαλάτα εποχής πικάντικη

ΥλικάΛάχανο μέτριο 1/2Ρέβα 2 φλυτζάνια του τσαγιούΣέλινο 2 κλωνάριαΡόκα 1 ματσάκιΜαϊντανός 1/2 ματσάκιΣκόρδο 2 σκελίδεςΚρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ.Καρότα 2 τεμ.Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ.Φέτες ξερό ψωμί 2 φέτεςΓια την σωςΓαλοτύρι ή γιαούρτι 2 κουταλιές της σούπαςΜουστάρδα 1 κουτάλι της σούπαςΕλαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΛευκό ξύδι 1 κουτάλι της σούπαςΒαλσάμικο ξύδι 1 κουτάλι της σούπαςΛεμόνι 1/2 τον χυμό τουΑλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά Οδηγίες

Καθαρίζουμε το λάχανο και το τρίβουμε στον τρίφτη , καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Πλένουμε την ρόκα και την

κόβουμε, πλένουμε το σέλινο, τον μαϊντανό και τα κόβουμε σε μέτρια τεμάχια. Καθαρίζουμε την ρέβα και την τρίβουμε, ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Τα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Σε ένα σέικερ βάζουμε τα υλικά για την σως, χτυπάμε να ανακατευτούν καλά και περιχύνουμε την σαλάτα. Κόβουμε τις ξερές φέτες ψωμιού σε μέτρια τεμάχια κύβων, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στον φούρνο πάνω-κάτω μέχρι να ξεροψηθούν καλά. Τα τοποθετούμε στην μέση της σαλάτας μας.

The post Σαλάτα εποχής πικάντικη appeared first on Chefoulis.

Keywords
Τυχαία Θέματα