Πόσο διαρκούν τα καλλυντικά σας;

Τα αγαπημένα μας καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης και είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε, αρκετά συχνά, ένα ξεκαθάρισμα, έτσι ώστε να πετάμε αυτά που έχουν λήξει και να κρατάμε μόνο εκείνα που έχουν, ακόμα, διάρκεια ζωής.

Κάθε συσκευασία καλλυντικού έχει πάνω της τη σχετική ένδειξη, η οποία μας πληροφορεί για τους μήνες που προτείνεται να το χρησιμοποιήσουμε (και μετράει αντίστροφα από την ημέρα ανοίγματος). Άρα, καλό είναι να σημειώνουμε κάπου την ημερομηνία που ανοίγουμε τα καλλυντικά μας, έτσι ώστε να κάνουμε την πιο ασφαλή χρήση τους. Πιο συγκεκριμένα:

Καθαριστικά και απολεπιστικά: Ως

γενικός εμπειρικός κανόνας, τα καθαριστικά προσώπου και τα απολεπιστικά δεν πρέπει να διατηρούνται για περισσότερο από ένα χρόνο μετά το άνοιγμα. Ακόμα κι αν μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ μερικών καθαριστικών, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματός σας, το να τελειώσετε ένα μπουκάλι ή ένα σωληνάριο καθαριστικού/απολέπισης θα πρέπει να είναι κανόνας.

Toners: Γενικά, τα toner μπορούν να διαρκέσουν από 12 έως 24 μήνες. Μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα αρκεί να διατηρούνται σε δροσερό μέρος (δηλαδή όχι στο μπάνιο σας). Ωστόσο, αν αρχίσει να αλλάζει η μυρωδιά ή η υφή του τότε είναι σημάδι ότι ήρθε η ώρα να φύγει από το ράφι σας.

Οροί και ενυδατικές: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, οι οροί προσώπου είναι πιο πιθανό να υποβαθμιστούν περίπου έξι μήνες μετά το άνοιγμα. Και επειδή περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις ενεργών συστατικών, μπορεί να είναι πιο εύκολο να παρατηρήσετε πότε οι οροί σας έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους.

Μάσκες προσώπου: Δεδομένου ότι η σύνθεση των μάσκες προσώπου με κρέμα ή τζελ είναι παρόμοια με εκείνη των ορών και των ενυδατικών, αρχίζουν επίσης να υποβαθμίζονται μετά από περίπου έξι μήνες.

Κρέμες ματιών: Όταν πρόκειται για προϊόντα που εφαρμόζετε κοντά στην περιοχή των ματιών σας, είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να το μετανιώσετε. Δεδομένου ότι οι κρέμες ματιών συνήθως έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, θα πρέπει να πετιούνται μετά από περίπου έξι μήνες.

The post Πόσο διαρκούν τα καλλυντικά σας; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα