Αν τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν εύκολα σας έχουμε τη λύση!

Στις αρχές της χρονιάς κόψατε τα μαλλιά σας σε ένα απίθανο bob. Το χαρήκατε αλλά τώρα θέλετε και πάλι να μακρύνουν. Εκείνα όμως αντιστέκονται που σημαίνει πως έχουν γίνει ένα ωραιότατο lob που παραμένει σταθερό.

Οι ειδικοί είναι και πάλι εδώ με τις συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε πιστά. Είναι 5 βασικοί κανόνες και θα τους δείτε στη συνέχεια. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση

κοινοποιήθηκε από το χρήστη justine marjan (@justinemarjan)

Μην ξεχνάτε το κοντίσιονερ. Οι hairstylists απορούν με όλες τις γυναίκες που αποφεύγουν να χρησιμοποιούν κοντίσιονερ ή μάσκα ενυδάτωσης στις άκρες των μαλλιών κάθε φορά που λούζονται. Δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε αυτό το βήμα αφού αν η τρίχα έχει την απαραίτητη υγρασία αναπτύσσεται πιο γρήγορα και σωστά.

Αντιθέτως, τα περισσότερα σαμπουάν αν και καθαρίζουν την τρίχα παράλληλα αφαιρούν τα φυσικά της έλαια με αποτέλεσμα να δημιουργούν ξηρότητα και σπάσιμο.

Ξεπλένετε πάντα τα μαλλιά σας με κρύο νερό. Η χαμηλή θερμοκρασία του νερού δεν καταστρέφει το εξωτερικό στρώμα της τρίχας σε αντίθεση με την υψηλή.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσετε το νερό να τρέξει στα μαλλιά σας για μερικά δευτερόλεπτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Giannetos (@dimitrishair)

Αποφύγετε (όσο μπορείτε) τις συσκευές θερμότητας. Το σεσουάρ και τα σίδερα ισιώματος ή για μπούκλες καταστρέφουν την τρίχα.

Όσο λιγότερο τα χρησιμοποιείτε τόσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά σας. Επίσης, πριν από τη χρήση πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε προϊόν που προστατεύει την τρίχα από τη θερμότητα.

Μην ξανοίγετε τα μαλλιά σας. Κάθε φορά που προσπαθείτε να ανοίξετε τα μαλλιά σας αρκετούς τόνους χρησιμοποιώντας ντεκαπάζ ανοίγουν τα λέπια της τρίχας η οποία καταστρέφεται.

Ειδικά αν θέλετε να κάνετε πολύ γρήγορα δραματικές αλλαγές.

Χτενίστε τα μαλλιά σας απαλά. Διαφορετικά σπάτε την τρίχα. Θα καταλάβετε πως χτενίζεστε πιο “σκληρά” απ’ ότι πρέπει αν ακούτε τη βούρτσα ή τη χτένα καθώς έρχεται σε επαφή με την τρίχα.

Συνήθως ξεκινάτε το χτένισμα από τις ρίζες των μαλλιών με αποτέλεσμα να σπάτε την τρίχα και να χάνετε κάθε φορά αρκετά μαλλιά. Το σωστό είναι με μία βούρτσα με φυσική τρίχα να ξεκινάτε λίγο κάτω από τη ρίζα και με πολύ απαλές κινήσεις να καταλήγετε στις άκρες.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Το γιορτινό μανικιούρ της Dua Lipa είναι γλυκό και αναπάντεχο!

To eyeliner παίρνει και πάλι την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σας αλλά έχει τα πιο έντονα χρώματα ever!

Keywords
Τυχαία Θέματα