Μίλτος Τεντόγλου: «Τώρα που πήρα το χρυσό μετάλλιο μπορώ να χαλαρώσω, έκανα ένα λάθος που θα το θυμάμαι για πάντα»

Ο Μίλτος Τεντόγλου για ακόμα μια φόρα έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες, καθώς χτες (24/8) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Αμέσως μετά το σπουδαίο κατόρθωμά του, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ και -μεταξύ άλλων- ανέφερε πως στον αγώνα έκανε ένα λάθος που θα το θυμάται για πάντα, καθώς του στοίχησε ένα ιστορικό ρεκόρ.

«Πέρυσι είχα υποσχεθεί ότι θα πάω πολύ καλύτερα. Ο αγώνας ήταν πολύ πιο

δύσκολος σχεδόν από όσους έχω συμμετάσχει και τελικά κατάφερα να πάρω τη νίκη. Πέρυσι δεν ήμουν καλά, ήταν κακός αγώνας για μένα, κακή μέρα. Απόψε δεν είχα δικαιολογία. Ήταν δύσκολη μάχη, αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο.

Δεν ήμουν άνετος. Μετά το τρίτο άλμα άρχισα να νιώθω άσχημα τα πόδια μου, σαν να παθαίνουν κράμπες και γι’ αυτό άργησα να κάνω το μεγάλο άλμα. Έπρεπε να τεστάρω τα πόδια, να δω αν ήμουν καλά και στο τελευταίο άλμα μπήκα να το κάνω, αφού δεν πόνεσα προηγουμένως. Ήταν δύσκολο για μένα, αλλά κατάφερα να το διαχειριστώ», είχε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου.

Για το πρώτο του άλμα στα 8,50 μέτρα, ο ίδιος ανέφερε: «Αυτός ήταν ο στόχος. Να μπω να κάνω 8,50 στο πρώτο και στη συνέχεια να πάω για καλύτερα αλλά μετά δεν με βοήθησαν τα πόδια μου. Αυτό το άλμα (το έκτο και τελευταίο) ήταν για 8,70, αλλά άφησα τα πόδια μου στην άμμο. Γι’ αυτό θύμωσα. Ήταν ένα λάθος που θα το θυμάμαι για πάντα! Είμαι ευχαριστημένος που κέρδισα, αλλά θα μπορούσα να κάνω ρεκόρ».

«Τώρα πρέπει να υπερασπίζομαι τους τίτλους μου»

«Ήθελα κάτι καλύτερο γιατί ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση, Είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Ένιωσα όλο το γήπεδο. Μου έδωσε δύναμη αυτό, γιατί όπως είπα, είχα θέμα με τα πόδια μου. Νόμιζα ότι θα τραυματιστώ. Είμαι ok!

Τώρα πρέπει να υπερασπίζομαι τους τίτλους μου. Τώρα θα απολαμβάνω τους αγώνες μου, θα χαλαρώσω. Χωρίς να το υποβαθμίζω, έχω κερδίσει πέντε ευρωπαϊκά, εντάξει! Να κερδίσω και πάλι; Δεν το υποβαθμίζω. Τα μεγάλα με ενδιαφέρουν», είπε κλείνοντας ο Μίλτος Τεντόγλου.

Διαβάστε επίσης:

Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: «Στο σχολείο με κορόιδευαν ότι έχω γάμπες ποδοσφαιριστή»

Αθηνά Καμπάκογλου: Η επιστολή διαμαρτυρίας για την εκπομπή της στην ΕΡΤ και η απάντηση της ΕΣΗΕΑ

Φωτιά στον Έβρο: Συγκινεί ο μελισσοκόμος που είδε τα μελίσσια του να καίγονται – «Έχασα σχεδόν 1 εκατ. μέλισσες»

Keywords
Τυχαία Θέματα