Βασίλης Καλλίδης: Καλοκαιρινές γεμιστές ντομάτες και τρία δροσερά αναψυκτικά!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό Καλοκαιρινές γεμιστές ντομάτες και τρία δροσερά αναψυκτικά! Δείτε πως θα τα φτιάξετε.

Καλοκαιρινές γεμιστές ντομάτες

Υλικά:

8 ντομάτες
1/2 κοτόπουλο ψημένο η βρασμένο
1/2 αγγούρι σε ψιλά κυβάκια
1 ματσάκι ρόκα
1 ματσάκι γλιστρίδα
1 γιαούρτι στραγγιστό
4-5 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ξαρμυρισμένη κάπαρη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 λάιμ
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βουτάμε

τις ντομάτες σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Ανακατεύουμε τα ψαχνά του κοτόπουλου με το γιαούρτι, το αγγούρι, τον μαϊντανό, την κάπαρη, τον χυμό του λάιμ και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες. Σερβίρουμε τος ντομάτες με τη ρόκα και τη γλυστριδα και περιχύνουμε με λίγο λαδολέμονο.

Λεμονάδα του Βασίλη

Υλικά:

Χυμός από 8 λεμόνια
4-5 κλαράκια δυόσμος
2 κ.σ. μέλι
1 λίτρο σόδα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Βάζουμε τα κλαράκια δυόσμου μέσα στην κανάτα. Γεμίζουμε με τη λεμονάδα και σερβίρουμε.

Καλοκαιρινή βυσσινάδα

Υλικά :

1/2 κιλό βύσσινα χωρίς κουκούτσια
2-3 γαρίφαλα
1 πρέζα κανέλα η 2 ξυλαράκια
1 φλ ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση:

Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με τα μπαχαρικά και 1 φλ νερό για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε τα βύσσινα μαζί με το σιρόπι και τα μεταφέρουμε στην κανάτα με τον πάγο.
Δροσερή ροδακινάδα

Υλικά:

4-5 ροδάκινα καθαρισμένα ( χωρίς φλούδα)
1/2 φλ μέλι
2-3 φυλλαράκια βασιλικός
1/2 μπουκάλι λευκό κρασί

Εκτέλεση:

Αλεθουμε τα ροδάκινα μαζί με το μέλι και τον βασιλικό στο πολυμιξεράκι. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κανάτα και προσθέτουμε το κρασί. Γεμίζουμε την κανάτα με πάγο.

Keywords
Αναζητήσεις
βασιλης καλιδης γεμιστες ντοματες
Τυχαία Θέματα