Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα (γιατί είναι παλιά και διαρθρωτικά!)

Τελικά, το παιγνίδι των λέξεων και ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μια πλούσια γλώσσα, όπως η ελληνική, είναι ο πλέον πρόσφορος τρόπος για να φαίνονται τα ψέμματα, αληθινά. Για παράδειγμα ,έχει γίνει καραμέλα της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες ότι δεν θα ανεχθεί νέα οριζόντια μέτρα για μισθούς, συντάξεις και φόρους.

Όποιος εφησυχάσει ότι πάει τελείωσε, αυτό ήταν, τα έχουμε δει όλα και εφεξής πάμε για ανάκαμψη, την πάτησε. Γιατί εκτός από τα οριζόντια μέτρα, υπάρχουν και τα κάθετα και τα πλάγια και τα λοξά και τα διαρθρωτικά,

αλλά και οι στοχευμένες παρεμβάσεις.

Αυτού του τύπου μέτρα, όχι απλά δεν διαψεύδονται, αλλά, τουναντίον, επιβεβαιώνονται κάθε στιγμή απ' όλα τα επίσημα χείλη.

Υπάρχει επίσης άλλη μια κατηγορία μέτρων, τα οποία έρχονται προσεχώς, αλλά δεν θεωρούνται νέα, γιατί απλούστατα εμπίπτουν στην κατηγορία των ψηφισμένων μέτρων, ων ουκ έστιν αριθμός, καθώς μερικούς μήνες πριν, η Βουλή ψήφιζε ολόκληρους τόμους νομοσχέδια μέσα σε λίγες ώρες κι είναι ζήτημα αν οι μισοί που τα ψήφιζαν, τα είχαν διαβάσει ή τέλος πάντων τα είχαν καταλάβει, καθώς η αντικατάσταση της παραγράφου τάδε του άρθρου τάδε του νόμου τάδε, σίγουρα δεν μπορεί να λέει πολλά στον βουλευτή, αν δεν ανατρέξει σε αυτόν τον νόμο για να δει ποια αλλαγή γίνεται.

Έτσι λοιπόν, παρά τα κυβερνητικά “όχι” σε νέα οριζόντια μέτρα εντός του επομένου διαστήματος θα προκύψουν “διαρθρωτικές παρεμβάσεις” στις συντάξεις των πάλαι ποτέ ευγενών ταμείων, καθώς παρά τις μειώσεις συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλότερο μέσο όρο από το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ!

Και φυσικά, η “ διαρθρωτική παρέμβαση” δεν πρόκειται να ασχοληθεί με μια λεπτομέρεια του τύπου πόσα πλήρωνε στον εργασιακό του βίο ένας σημερινός συνταξιούχος αυτών των ταμείων και πόσα ένας άλλος του ΙΚΑ ή του ΟΓΑ και ούτω καθεξής.

Ούτε πρέπει να θεωρούνται νέα μέτρα αν από το νέο χρόνο επιβληθεί νέα αύξηση στα τσιγάρα, (άλλωστε θα είναι για το καλό μας καθώς θα αποτελέσει κίνητρο για να κόψουμε το κάπνισμα) στα ποτά και στα αναψυκτικά.

Όπως επίσης δεν θα είναι φορολογικό μέτρο η αύξηση του κόστους των γονικών παροχών καθότι αυτό είναι ένα μέτρο υπέρ των παιδιών ώστε να αποτρέψει τους “ανεύθυνους και αναίσθητους” γονείς που θέλουν να ξεφορτωθούν από τις πλάτες τους τα σπίτια τους και τα παρελκόμενα χαράτσια και να τα φορτώσουν πακέτο στα αδύναμα παιδιά τους!

Φυσικά και δεν είναι νέο μέτρο το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑ) που έρχεται να αντικαταστήσει την έκτακτη εισφορά μέσω ΔΕΗ που επέβαλλε ο Βενιζέλος ως “ασφάλιστρο κινδύνου” και τώρα μονιμοποιείται.

Και βέβαια Κύριος οίδε τι άλλο διαρθρωτικό ή ψηφισμένο θα μας προκύψει την επαύριον.
Μετά ταύτα, όσοι νιώσατε ικανοποίηση για τη σθεναρή στάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας, καλό είναι να είσθε επιφυλακτικοί και κυρίως καχύποπτοι και να μην τους αφήνουμε άλλο , να παίζουν με την αφέλεια και την καλοπροαίρετη διάθεση μας.

Blogger Βασίλης Στεφανακίδης Κατηγορία Οικονομία
Keywords
Τυχαία Θέματα