Κέρδη στις ευρωαγορές λόγω... Κίνας

Ανοδικά κινούνται οι αγορές της Ευρώπης, μετά τα θετικά οικονομικά στοιχεία στην Κίνα, που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,91% στις 382,55 μονάδες με όλους τους κλαδικούς δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Στη Βρετανία ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,92%, στη Γερμανία ο DAX στο +1,21%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,89%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,65% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 κερδίζει 0,52%.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ανόδου ο κλάδος πρώτων υλών που ενισχύεται πάνω

από 2%, μετά τα θετικά νέα από το Πεκίνο, για τη βιομηχανική παραγωγή που σημείωσε ανάκαμψη τον Μάρτιο μετά από τρεις μήνες πτώσης – γεγονός που υποδηλώνει ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Ανοδικά και οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου στην Ευρώπη, μετά τις αναφορές του Σαββατοκύριακο ότι η Fiat Chrysler και ο όμιλος PSA αναζητούν τρόπους συνεργασίας στην Ευρώπη.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές η easyJet υποχώρησε άνω του 6% στις πρωινές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι η αβεβαιότητα από το Brexit οδήγησε σε χαμηλότερη τιμολόγηση των εισιτηρίων και ότι το outlook για το β' εξάμηνο του 2019 είναι «πιο προσεκτικό».

Στα πολιτικά νέα, οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν σήμερα για τις εναλλακτικές προτάσεις για το Brexit . Την ίδια ώρα, αναφορές των ΜΜΕ σημειώνουν ότι η πρωθυπουργός Μέι ίσως να θέσει για τέταρτη φορά τη συμφωνία της για το Brexit σε ψηφοφορία την Τρίτη. Απομένουν δύο εβδομάδες στη Βρετανία να αποφασίσει αν θα προχωρήσει τη διαδικασία για το Brexit ή αν θα ρισκάρει μια έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου.

Τέλος, στην Ουκρανία, ο 41χρονος κωμικός Volodymyr Zelensky, ήρθε πρώτος στα exit polls για τις προεδρικές εκλογές της χώρας, ενώ στη Σλοβακία οι ψηφοφόροι εξέλεξαν την πρώτη γυναίκα για το αξίωμα του προέδρου της χώρας, τη δικηγόρο Zuzana Caputova.

Keywords
Τυχαία Θέματα