Δύο σπάνια φυτά της Νότιο-Ανατολικής Πελοποννήσου στα πρόθυρα της εξαφάνισης

13:15 16/5/2024 - Πηγή: iHunt

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ)και η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ σας προσκαλούν σε εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Δύο σπάνια και απειλούμενα φυτά της Νότιο-Ανατολικής Πελοποννήσου στα πρόθυρα της εξαφάνισης: Centaurealeonidia και Stachysvirgata»,που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, στις 10 το πρωί,στο

Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα (πρώην Δημοτικό Σχολείο Βασκίνας), στο Λεωνίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : «Fake news» το δημοσίευμα για παρουσία αρκούδας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

Η ενημερωτική αυτή συνάντηση απευθύνεται σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και στο προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης, όπως επίσης και σε συλλογικότητες και επαγγελματίες της περιοχής της Νότιας Κυνουρίας, οι οποίοι ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό(αγρότες, σύλλογοι, τοπικοί φορείς κ.λπ.). Οισυμμετέχοντες στη συνάντηση θα ενημερωθούν για τις σημαντικές πληροφορίες που προκύπτουν από το έργο, οι οποίες αναμένεται να διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα θα αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση και για νέες προτάσεις για μέτρα διατήρησης των δύο απειλούμενων φυτικών ειδών στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της προκήρυξης «Δράσεις προστασίας, διατήρησης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας. Μελέτες πεδίου ενδημικών, απειλούμενων και εθνικής σημασίας ειδών της Ελλάδας», η οποία χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), με Φορέα Υλοποίησης το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) και Φορέα Υποδοχής το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΕΚΠΑ).

Εισηγητής της συνάντησης θα είναι ο Δρ. Ελευθέριος Καλπουτζάκης, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, από το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συνάντηση παρακαλούνται να επικοινωνούν με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου στο τηλέφωνο 27550 22021 για οποιαδήποτε πληροφορία.

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Το άρθρο Δύο σπάνια φυτά της Νότιο-Ανατολικής Πελοποννήσου στα πρόθυρα της εξαφάνισης εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα