Νεκρά δυο γουρουνόσκυλα από επίθεση λύκων στη Μακρακώμη

21:27 27/4/2024 - Πηγή: iHunt

ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ θανατηφόρο κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΆΛΛΑ 2 κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Κυριακή 04/02/24, στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης, κοντά στα σύνορα Φθιώτιδας – Φωκίδας, σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Δημήτρη Αναγνωστόπουλο να θρηνήσει την ζωές και των 2 αγαπημένων του τετράποδων συνεργατών, φίλων και συντρόφων, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο εύκολο, ξεκούραστο και ακίνδυνο γεύμα που αποτελεί για αυτούς το σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται

για την Dolly 11 ετών και τον Μπο, 6.5 ετών, μητέρα και γιό, ημίαιμοι Βαλκανικοί ιχνηλάτες τους οποίους έβγαλε ο Δημήτρης για κυνήγι αγριόχοιρου στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στους τετράποδους συντρόφους του, ο ίδιος ο Δημήτρης : ” Η επίθεση έγινε μεσημέρι και ώρα 15:30 – 15:45 σε ορεινή περιοχή του νομού Φθιώτιδος με υψόμετρο 1.300-1.400 μέτρα και επίτηδες πήγαινα τέτοια ώρα ώστε να απέφευγα το κυνήγι τις ώρες που είναι δραστήριος ο λύκος, με το πρωινό λυκόφως, για παράδειγμα. Από τα ίχνη διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για αγέλη λύκων αποτελούμενη από μικρότερα και μεγαλύτερα ζώα, συνολικά 8 έως 10 μέλη.

Η επίθεση έγινε επάνω στην δίωξη αγριόχοιρων και ενώ τα σκυλιά ήταν γύρω στα 350 μέτρα από μένα και το τραγικό είναι ότι έγινε σε τόσο κοντινή απόσταση από εκεί που βρισκόμουν και ενώ ντουφέκισα αρκετές φορές στον αέρα καθώς έτρεχα προς το σημείο, μήπως και φοβηθούν οι λύκοι, ωστόσο δυστυχώς δίχως αποτέλεσμα. Η Dolly ήταν έντεκα ετών, μεγαλόσωμη και πολύ έμπειρη. Ο Bo ήταν γιός της και ήταν εξίμισι ετών. Κυνηγούσαν πάντα μαζί και πάντα στον ίδιο τόπο. Την Dolly μου την είχα από πέντε μηνών, ενώ τον Bo τον έπιασα στα χέρια μου από την στιγμή που γεννήθηκε, μια σταλιά κουταβάκι….”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Διοικητικά πρόστιμα και κατασχέσεις για λαθροθηρία τρυγονιών στη Ζάκυνθο

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

Το άρθρο Νεκρά δυο γουρουνόσκυλα από επίθεση λύκων στη Μακρακώμη εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα