Game of Thrones: Όλα όσα γνωρίζουμε για το prequel

19:49 16/5/2019 - Πηγή: People

Μετά την προβολή του 5ο επεισοδίου του Game of Thrones, μας απομένουν μόλις 90 λεπτά για πέσουν τίτλοι τέλους σε μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές του πλανήτη.

Κι ενώ περιμένουμε να μάθουμε ποιος θα κάτσει στον «Σιδηρούν Θρόνο», το HBO έχει ήδη ανακοινώσει το prequel της σειράς. Η ημερομηνία προβολής παραμένει ακόμα άγνωστη, ωστόσο έχει γίνει το casting των ηθοποιών που θα πρωταγωνιστήσουν και σύντομα θα είναι έτοιμος ο «πιλότος».

Τι
γνωρίζουμε ως τώρα

Η Εποχή των Ηρώων

Η δράση εξελίσσεται πολλά χρόνια πριν από το μοιραίο για τον Ned Stark ταξίδι στο King’s Landing.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του HBO, η σειρά μας πηγαίνει «χιλιάδες χρόνια» πριν την ιστορία του The Song of Ice and Fire και προσθέτει ότι το prequel εξιστορεί «την πτώση του κόσμου από τη χρυσή Εποχή των Ηρώων στην πιο σκοτεινή ώρα».

Η Εποχή των Ηρώων, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το σύμπαν του Westeros, τοποθετείται πριν από τη συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στους Πρώτους Ανθρώπους (First Men) και των Παιδιών του Δάσους (Children of The Forest). Η Eποχή των Ηρώων τοποθετείται 10,000 πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones και τελειώνει με την άφιξη των Andals που συνέβη περίπου 6,000, 4,000 ή 2,000 από την έναρξη των γεγονότων του Game.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε τη χρονική περίοδο στην οποία θα εξελίσσεται η δράση του prequel.

O George R.R. Martin, που συμμετέχει στην παραγωγή, αποκάλυψε ότι έχει προτείνει ο τίτλος του prequel να είναι “The Long Night”, σαφής αναφορά στην πρώτη εισβολή των White Walkers στο Wasteros. “The Others”, όπως τους αποκαλούσαν στα αρχαία χρόνια, έφεραν έναν χειμώνα που κράτησε χρόνια. Τελικά, οι Whites οδηγήθηκαν βόρεια από τους Πρώτους Ανθρώπους και τα Παιδιά του Δάσους και δημιουργήθηκε το Τείχος.

Ας σημειωθεί ότι έχει αναφερθεί ότι οι Πρώτοι Άνθρωποι δεν μπορούσαν να γράψουν, κι όσα γνωρίζουμε για τα όσα συνέβησαν στην Εποχή των Ηρώων προέρχονται από τις ιστορίες που καταγράφηκαν αιώνιες μετά ή μεταφέρθηκαν μέσα από τραγούδια. Όπως τονίζει το HBO στη σύνοψη «δεν είναι η ιστορία που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε».

Credit: ΗΒΟ

Οι πρωταγωνιστές

Και μπορεί να μη γνωρίζουμε τίποτα για τον χρόνο, τα μέρη και τους χαρακτήρες, όμως γνωρίζουμε ποια πρόσωπα θα ερμηνεύσουν ήρωες – κλειδιά.

Η Naomi Watts ήταν η πρώτη που έγινε γνωστό ότι θα πρωταγωνιστεί στη σειρά, ερμηνεύοντας μια βασική γυναικεία φιγούρα του έπους φαντασίας, «μια χαρισματική socialite που κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό», όπως αναφέρεται στην επίσημη περιγραφή. Στο πλευρό της Watts θα εμφανιστεί σε κεντρικό ρόλο ο νεαρός βρετανός ηθοποιός Josh Whitehouse, ενώ ανάμεσα σε άλλα ονόματα που έχουν γίνει γνωστά είναι οι: Jamie Campbell Bower (Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1), Georgie Henley (The Chronicles of Narnia) και Miranda Richardson (Harry Potter and the Goblet of Fire).

Όσο για τους παραγωγούς, το δίδυμο D.B. Weiss και David Benioff που βρίσκεται πίσω από την επιτυχία το Game of Thrones, δεν θα έχει μεγάλη συμμετοχή. Στη θέση τους θα βρεθεί ο παραγωγός Jane Goldman ( X-Men: Days of Future Past, Kick-Ass, Kingsman: The Secret Service), ενώ στη σκηνοθεσία του «πιλότου» ο S.J. Clarkson. Ο Martin ωστόσο θα είναι executive produce.

Πότε θα το δούμε;

Ο «πιλότος» της σειράς αναμένεται να γυριστεί «αρχές καλοκαιριού», σύμφωνα με το Entertainment Weekly. Ο Casey Bloys, επικεφαλής προγράμματος του HBO, είχε δηλώσει ότι το prequel θα προβληθεί τουλάχιστον έναν χρόνο μετά το Game of Thrones, με μια ημερομηνία μέσα στο 2020 να μοιάζει πιθανή. Αλλά δεν αποκλείεται να το δούμε και μέσα στο 2021 ή του 2022- δεδομένου ότι δεν έχει γυριστεί ακόμα ούτε ο «πιλότος».

Δεν θα είναι το μοναδικό prequel

Όπως έχει αποκαλύψει ο George R.R. Martin, του έχει γίνει πρόταση για πέντε spinoff του Game of Thrones, αλλά μόνο τα τρία από αυτά είναι υπό εξέταση προς το παρόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα