Φιάσκο η Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας

Μεγάλη απροθυμία στελεχών να συμμετάσχουν στην Οργανωτική Επιτροπή για τη διοργάνωση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας, που προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, διαπιστώνουν στη Συγγρού, με αποτέλεσμα να υπάρχει ιδιαίτερα κακό κλίμα και γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος. Μάλιστα, ο γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών και της ομαλοποίησης της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι ενέργειες της ηγεσίας, δέχεται «πόλεμο»

από διάφορους βασιλικότερους του βασιλέως, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τα πάντα ώστε να δείξουν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «ελέγχουν» το κόμμα.

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι ο υπεύθυνος για τα εργασιακά Φίλιππος Ταυρής, ο οποίος έχει παραμείνει προσκολλημένος στο άρμα Σαμαρά, αλλά και, όπως λένε κάποιοι, ο Κώστας Ζωντανός, που παρά την περιθωριοποίησή του τους τελευταίους προεκλογικούς μήνες, τώρα προσπαθεί να αναλάβει ρόλο και να επανέλθει σε κεντρικές δραστηριότητες της Συγγρού, την ίδια ώρα που συνεχίζει να κατέχει κρατικές θέσεις και με την κυβέρνηση Τσίπρα. Με αυτά και με εκείνα, η Εθνική Συνδιάσκεψη, που υποτίθεται ότι προγραμματίζεται για τον Ιούνιο, ίσως τελικά αποδειχθεί το πιο μεγάλο φιάσκο του σημερινού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και ορισμένοι εντός του κόμματος -που κινούνται και κοντά στον Μεσσήνιο αρχηγό- σκέφτονται να προτείνουν την αναβολή μιας τέτοιας διοργάνωσης, με το αιτιολογικό της κακής κατάστασης στη χώρα.

Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος, που θα επιδείνωναν ακόμα περισσότερο το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Οπως και να έχει, πάντως, στελέχη της Ν.Δ. που έχουν πληροφορηθεί ότι στόχος του Σαμαρά είναι η Εθνική Συνδιάσκεψη να μετατραπεί σε προσωπικό του πανηγύρι εμφανίζονται αποφασισμένα να μη συμμετάσχουν στις διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:

Η Νέα Δημοκρατία καταβαραθρώνεται στις δημοσκοπήσεις

Το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή στον Αλέξη Τσίπρα

Keywords
Τυχαία Θέματα