Breaking Bad – The Final Season Review

Το τέλος μια εκπληκτικής σειράς που απευχόμασταν να έρθει αλλά αναπόφευκτα πλησιάζει.

Στις 14 Αυγούστου του 2011 ανακοινώθηκε πως η δραματική σειρά Breaking Bad θα παιχτεί συνολικά για πέντε σεζόν. Ο τελευταίος κύκλος θα περιελάμβανε δεκαέξι επεισόδια από τα οποία, τα πρώτα οχτώ θα μεταδίδονταν από τις 15 Ιουλίου 2012 και τα υπόλοιπα από τις 11 Αυγούστου 2013.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο part της πέμπτης σεζόν Breaking Bad,

ποιος όμως θυμάται τι έγινε στο πρώτο;

Να τι είδαμε λοιπόν ένα χρόνο πριν:

Ο Walter White (Bryan Cranston) έχει προσπαθήσει να ξεφορτωθεί ό,τι τον συνδέει με την πλεκτάνη εναντίων του Gus Fring (Giancaelo Esposito), όμως ο υπολογιστής του Gus περιέχει αποδείξεις για την κράτηση του Walt από την αστυνομία. Από την άλλη, επειδή η Skyler χρησιμοποίησε τα χρήματα του πήρε ο Walt από την «επιχείρηση Gus» για τα πληρώσει το IRS χρέος του Ted Beneke, o Walter πιστεύει πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να αρχίσει να φτιάχνει μεθαμφεταμίνη ξανά για να ξαναβρεί τα λεφτά που έχασε. Ο Mike Ehrmantraul (Jonathann Banks) μαζί με τον Jesse Pinkmna (Aaron Paul) που τώρα πια συνεργάζονται ξανά με τον Walter αρχίζουν να διακινούν ξανά μεθαμφεταμίνη, ενώ έχουν σταματήσει να εμπιστεύονται την Lydia Rodarte-Quayle (Laura Fraser), μία διευθύντρια της Madrigal Electromotive GmbH, την θυγατρική της εταιρίας του Gus: Los Pollos Hermanos. Οι τρεις άντρες για να καταστρέψουν τα δεδομένα από τον υπολογιστή του Gus χρησιμοποιούν έναν ηλεκτρομαγνήτη και στην συνέχεια ξεκινούν τα σχέδιά τους πάνω στην κατασκευή μεθαμφεταμίνης, όμως ο Saul Goodman (Bob Odenkirk) δεν μπορεί να εντοπίσει σάιτ που να τον ικανοποιούν’ εκτός από ένα, μία εταιρία απολύμανσης, γνωστή ως Vamonos Pest. Ο Walter και ο Jesse χρησιμοποιούν την ειδική σκηνή απολύμανσης της επιχείρησης σε τυχαία σπίτια ως κινητό εργαστήριο. Η Skyler White (Anna Gunn) που αντιλαμβάνεται πως ο Walter δεν έχει τελειώσει με την κατασκευή αμφεταμίνης αρχίζει να φοβάται για την ζωή εκείνης και των παιδιών της, εξαιτίας των κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Ζητάει από την Marie να προσέχει τα παιδιά της και παραιτείται, χωρίς να έχει άλλη επιλογή, ενώ περιμένει η κατάσταση του Walter να χειροτερέψει.

Εντωμεταξύ η διακίνηση μεθαλαμίνης συναντά προβλήματα, αναγκάζοντας τον Walter, τον Mike και τον Jesse να κλέψουν ένα τρένο που μεταφέρει τεράστιο φορτίο. Όταν κατά την διάρκεια της ληστείας ένα παιδί τους βλέπει, πυροβολείται από τον Todd (Jesse Plemons), την καινούρια κατάταξη για την αποστολή και υπάλληλο της Vamonos Pest. Όπως η DEA αρχίζει να εντοπίζει τον Mike, εκείνος και ο Jesse αποφασίζουν να τελειώσουν οριστικά με την επιχείρηση. Σχεδιάζουν να πουλήσουν την μεθαλαμίνη τους πέντε εκατομμύρια δολάρια ο καθένας στον Declan, έναν μεγάλο τοπικό παραγωγό και διακινητή μενθαμφεταμίνης. Ο Walt όμως μεταπείθει τον Jesse, ενώ αφού το σχέδιο του Mike καταστρέφεται όταν αρνείται να πουλήσει το δικό του μερίδιο μεθαλαμίνης, χρησιμοποιεί την κακή φήμη του Heisenberg για να διακόψει την συμφωνία με τον Declan και να διαπραγματευτεί τα πέντε εκατομμύρια ως αποζημίωση για τον Mike. O Jesse όμως είναι αποφασισμένος να αφήσει την επιχείρηση, ανεξάρτητα από το μερίδιό του και έτσι ο Walter κάνει τον Todd βοηθό του. Αφού η DEA σταματάει να ψάχνει το Mike, εκείνος αποφασίζει να τα παρατήσει για τα καλά, όμως ο Walter τον σκοτώνει μετά από μία αντιπαράθεση όταν ο Mike αρνείται να του δώσει το όνομα του πρώην υπαλλήλου του Gus που μπορεί να του δώσει πληροφορίες. Ο Walt παρόλα αυτά αρνείται πως τον σκότωσε όταν θυμάται ως η Lydia έχει τα ονόματα.

Ο Walt καταφέρνει να πάρει τα ονόματα από την Lydia και κανονίζει να τους σκοτώσουν οι συνεργάτες του θείου του Todd, ενός πρώην κατάδικο που έχει σχέσεις με την Aryan Brotherhood. Σε αντάλλαγμα για την προστασία της η Lydia κανονίζει τα προϊόντα του Walt να σταλθούν στην Τσεχία στα λιγότερο γνωστά παρακλάδια της Madrigal. Στους επόμενους μήνες αυτό το δίκτυο αποφέρει στον Walt ένα τεράστιο χρηματικό πόσο, τόσο πολύ που μετά από τις παρακλήσεις της Skyler, αποφασίζει να αποσυρθεί, αφήνοντας πέντε εκατομμύρια δολάρια στην πόρτα του Jesse. Μήνες αργότερα, η οικογένεια White μένει μαζί ξανά. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά μέχρι που ο Hank ανακαλύπτει το βιβλίο ποίησης του Walt Whitman του Walt αφιερωμένο στον “GB” από τον “WW”. Όταν τελικά θυμάται την συζήτηση που είχε με τον Walt σχετικά με τα αρχικά από την πρώιμη έρευνα και υποθέτοντας ότι ο “GB” είναι ο Gale Boetticher, βλέπει πια ξεκάθαρα πως ο Walter είναι ο Heisenberg.

Και αφού σιγά σιγά η αναμονή φτάνει στο τέλος της ας δούμε το trailer του δεύτερου part για μία ακόμη φορά:

The post Breaking Bad – The Final Season Review appeared first on busted.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
breaking bad τελος
Τυχαία Θέματα