Πέντε χρήσιμα μυστικά για να φορέσετε τα ψηλοτάκουνά σας χωρίς πόνο

11:11 14/6/2022 - Πηγή: InStyle

Είναι σέξι, είναι στιλάτα, απογειώνουν μέχρι και τα πιο basic looks και έρχονται πακέτο με… επίπονες αναμνήσεις.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ανεβήκαμε πάνω στα ψηλοτάκουνά μας και νιώθοντας θεές, βγήκαμε να κλέψουμε τις εντυπώσεις. Επίσης, δεν ήταν λίγες οι φορές που καταλήξαμε να επιστρέφουμε ξυπόλυτες στο σπίτι με πρησμένα πόδια και να μετράμε φουσκάλες από τα εντυπωσιακά μεν, αλλά τόσο βασανιστικά, αγαπημένα μας στιλέτα. Όπως και να το κάνουμε όμως, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια έχουν άλλη γοητεία και δεν σκοπεύουμε να τα αποχωριστούμε.

Πέντε μικρά αλλά χρήσιμα μυστικά ωστόσο, ίσως

να μην μετατρέψουν τα high heels σε flat, αλλά πιθανότατα να κάνουν πιο υποφερτές τις ώρες πάνω σε αυτά.

@ariviere

Φορέστε χοντρό τακούνι

Γιατί να βασανίζεστε με στιλέτα που τρυπάνε στην κυριολεξία τη φτέρνα, όταν υπάρχουν υπέροχα mules και καλοκαιρινά παπούτσια με χοντρό τακούνι που θεωρείται τόσο άνετο, όσο και η πλατφόρμα; Η τάση εξάλλου, θέλει τα χοντρά τακούνια να κυριαρχούν στο street style και εμείς δεν πρόκειται να φέρουμε αντίρρηση σε αυτό, αφού μας βολεύει εξαιρετικά πολύ!

Χρησιμοποιήστε πάτους

Είτε δερμάτινους, είτε με τζελ. Δεν θα το πιστέψετε πόση δουλειά κάνουν! Αν αντέχατε δίχως πόνο πάνω σε ψηλοτάκουνα παπούτσια δύο ώρες, με το συγκεκριμένο τρικ θα αντέξετε τέσσερις, ενώ θα νιώθετε ότι περπατάτε πάνω σε μαξιλαράκι.

@leonniehanne

Επιλέξτε παπούτσια με πλατφόρμα

Ή διαφορετικά ενσωματωμένο πάτο. Εννοούμε πως όσο πιο flat και κοντά στη γη είναι το μπροστά μέρος του παπουτσιού, τόσο πιο επίπονο θεωρείται. Αντίθετα, τα ψηλοτάκουνα που έχουν ύψος στο συγκεκριμένο σημείο είναι πιο άνετα και σταθερά και δεν δημιουργούν εύκολα φουσκάλες. Σκεφτείτε τις κλασικές μπαλαρίνες, μπορεί να είναι flat αλλά ο πάτος τους είναι τόσο λεπτός που τελικά, τις κάνει άβολες.

Αγοράστε τα ένα νούμερο μεγαλύτερο

Μπορεί να μην σας φαίνεται σωστό, πολλές φορές όμως, σώζει! Η πολύωρη ορθοστασία και η υπερβολική ζέστη του καλοκαιριού πρήζουν τα πόδια μας, με αποτέλεσμα να μην χωράνε στο συνηθισμένο νούμερο και να πιέζονται ακόμα περισσότερο. Το ένα νούμερο μεγαλύτερο αφήνει επίσης χώρο για να φορέσουμε έναν έξτρα πάτο και είναι ένα μυστικό που το χρησιμοποιούν μέχρι και οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας.

@ariviere

Ξεκουραστείτε!

Πιθανότατα να ξέρετε ήδη το συγκεκριμένο τρικ, αλλά όπως και να το κάνουμε τα ψηλοτάκουνα πονάνε. Αν τα λατρεύετε όσο κι εμείς, φορέστε τα! Απλά, κάντε μερικά διαλείμματα, καθίστε και πάρτε μια ανάσα. Τα πόδια σας χρειάζονται ξεκούραση κι εσείς έχετε κάνει ήδη αισθητή την παρουσία σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα