David Rivillo: Tα ζυμαρικά του είναι και έργα τέχνης
O 44χρονος chef από τη Βενεζουέλα εργάζεται ως ερευνητής στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Rio Grande do Sul, στη Βραζιλία. Σπούδασε Χημεία στην πατρίδα του στην Ισπανία, όπου έκανε το διδακτορικό του. Ξεκίνησε να ασχολείται με τα ζυμαρικά το 2016, όταν φοιτούσε σε σχολή μαγειρικής. στα χέρια του πήραν πολλά χρώματα και σχέδια και έγιναν σαν έργα τέχνης, που επιπλέον, είναι και πολύ νόστιμα! Τι λέτε, τα δοκιμάζουμε;
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Rivillo (@david_rivillo)
Πώς αποφάσισες να γίνεις σχεδιαστής ζυμαρικών;
Όλα ξεκίνησαν το 2019. πειραματιζόμουν με χρώματα στα ζυμαρικά, όταν έκανα το πρώτο μου σχέδιο για να αποτίσω φόρο τιμής στον Carlos Cruz Diez. Είναι ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης και είχε φύγει πρόσφατα από τη ζωή. αναπαρήγαγα το «Cromointerferencia de color aditivo», ένα έργο που δημιούργησε για το διεθνές αεροδρόμιο «Simοn Bolivar», ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα τέχνης για όλους τους κατοίκους της Βενεζουέλας. από τότε, το μυαλό μου δεν σταμάτησε ποτέ να σκέφτεται πώς να δημιουργήσω διαφορετικά σχέδια και μοτίβα στα ζυμαρικά. πριν από την πανδημία, το 2019, είχα κάποιες ιδέες στο μυαλό μου και έκανα μερικά μικρά πράγματα, αλλά δεν είχα τον χρόνο να αναπτύξω αυτές τις ιδέες εξ ολοκλήρου λόγω της δουλειάς μου. Ήταν ακριβώς στην πανδημία, σε όλη τη διάρκεια του lockdown, όταν όλα άρχισαν να απογειώνονται.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Rivillo (@david_rivillo)
Το διδακτορικό στη χημεία πώς σε βοηθά με τα σχέδιά σου;
Όχι μόνο οι γνώσεις μου στη Χημεία, αλλά και οι ερευνητικές μου δεξιότητες και το πάθος μου για την επιστήμη των τροφίμων και τη μαγειρική με βοήθησαν σε όλη τη διαδικασία. Όλα ήταν καθοριστικά για την ανάπτυξη των τεχνικών μου. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες ή μαθήματα διαθέσιμα σχετικά με το σχέδιο ζυμαρικών ή τα χρωματιστά ζυμαρικά. Ήξερα, λοιπόν, ότι αν ήθελα να κάνω καλύτερα και διαφορετικά σχέδια -διατηρώντας τη δομή και τα χρώματα του σχεδίου πριν και μετά το μαγείρεμα- έπρεπε να κάνω τη δική μου ερευνητική μελέτη. Έτσι, μελέτησα την επιστήμη πίσω από κάθε συστατικό που εμπλέκεται στα ζυμαρικά, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών χρωμάτων, για να αποκτήσω την ποιότητα που παίρνω τώρα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Rivillo (@david_rivillo)
Ποιο είναι το μυστικό της παρασκευής καλών ζυμαρικών;
Για εμένα, η παρασκευή ζυμαρικών είναι κάτι προσωπικό και οικείο. υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές και τρόποι να τα φτιάξεις! Επιπλέον, η σύσταση της ζύμης μπορεί να αλλάξει δραματικά ανάλογα με την ποιότητα των συστατικών και τον καιρό. Έτσι, θα έλεγα, βρείτε τα καλύτερα συστατικά και εξασκηθείτε μέχρι να πάρετε κάτι με το οποίο αισθάνεστε ικανοποιημένοι.
Τα ζυμαρικά σου έχουν διαφορετικά σχήματα και χρώματα. τι είδους υλικά χρησιμοποιείς;
Χρησιμοποιώ σιμιγδάλι, αλεύρι και αβγά ή νερό για τη ζύμη των ζυμαρικών μου και οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό για χρωματισμό. σήμερα, για τον χρωματισμό των ζυμαρικών χρησιμοποιούνται παντζάρια, κουρκουμάς, μπιζέλια πεταλούδα, σπανάκι, μελάνι καλαμαριού, σπιρουλίνα, πάπρικα, κάρβουνο, κακάο και πολλά άλλα. Είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη φύση και την επιστήμη πίσω από το χρώμα του φαγητού, για να μεγιστοποιήσουμε την ένταση του χρώματος και να τα αποτρέψουμε από το να επηρεάσουν τη συνοχή της ζύμης και τη γεύση των ζυμαρικών.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Rivillo (@david_rivillo)
Ως chef, τι πιάτο θα πρότεινες με τα ζυμαρικά σου;
Συνιστώ πάντα να τρώτε τα ζυμαρικά μου με βούτυρο ή εξαιρετικό παρθένο λάδι και τυρί παρμεζάνα. Έτσι, η ομορφιά των ζυμαρικών και των χρωμάτων τους δεν θα κρύβεται από τη σάλτσα. Ωστόσο, τα έχω σερβίρει και με σάλτσες. Στο τέλος έχει να κάνει με το πώς οραματίστηκες το πιάτο σου.
Ποια τάση της μόδας δεν έχεις βάλει ακόμα στα ζυμαρικά σου, αλλά θα το ήθελες;
Δεν ξέρω πολλά για τη μόδα, αλλά την έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές ως πηγή έμπνευσης για τα σχέδιά μου. Ωστόσο, η έμπνευσή μου προέρχεται επίσης από τη φύση, τα έργα τέχνης και την αρχιτεκτονική. σκέφτομαι συνεχώς να κάνω οποιοδήποτε σχέδιο φαίνεται ενδιαφέρον και να επεκτείνω τα όρια σχεδιασμού των ζυμαρικών μου όσο το δυνατόν περισσότερο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Rivillo (@david_rivillo)
Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που άκουσες για τα σχέδιά σου;
Έχω λάβει πολλά υπέροχα σχόλια για τα ζυμαρικά μου στο Instagram, τα οποία με ωθούν να εμπνέομαι και να δουλεύω σκληρά. Αλλά τα σχόλια που με ενθουσιάζουν περισσότερο προέρχονται από ανθρώπους που τα δοκιμάζουν. Δεν έχει νόημα η δουλειά σου να φαίνεται όμορφη, αν δεν έχει γεύση και αίσθηση. Ένα από αυτά τα σχόλια προέρχεται από μια πελάτισσα που αγόρασε τα ζυμαρικά μου για τον 91χρονο Ιταλό πατέρα της. Μου είπε ότι ο πατέρας της είναι δύσκολο να εντυπωσιαστεί (λόγω της ηλικίας του, τα είχε δει όλα), αλλά του άρεσαν και ενθουσιάστηκε με τα δικά μου. Έγινε τακτικός πελάτης μετά από αυτό. Το συγκεκριμένο σχόλιο με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν στον σωστό δρόμο.
Θα πειραματιστείς με άλλα είδη φαγητού;
Φυσικά, έχω πολλές ιδέες στο μυαλό μου, αλλά δεν μπορώ να τις μοιραστώ ακόμα.
Μπορείτε να βρείτε τον David Rivillo στο Instagram και στο TikTok: @david_rivillo
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Ιλάειρα Ζήση: Η πρώτη ανάρτηση μετά τη νοσηλεία της: «Αξίζει αυτή η μικρή ταλαιπωρία για το θαύμα»
- Η Γη της Ελιάς: Ποιοι ηθοποιοί είπαν το μεγάλο «ναι» για την 4η σεζόν;
- Μαρία Μενούνος: Λιάζεται αγκαλιά με την 7 μηνών κόρη της
- Οι πανδημίες του 20ού αιώνα
- Τα ζώδια της εβδομάδας: Με τη βοήθεια της Αφροδίτης ξεκινά αγαπησιάρικη, όσο και μεγαλοπρεπής
- Β. Παπαλόης: Έτσι θα αυξηθούν κατά 50% οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα
- David Rivillo: Tα ζυμαρικά του είναι και έργα τέχνης
- Παγιδευμένοι: Ένα νέο πρόσωπο ανατρέπει τις ισορροπίες
- Εορτολόγιο 20 Ιανουαρίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!
- Σε βασανίζει κάτι; Ρίξε τα Ταρώ δωρεάν, σήμερα, 20/01/24
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις InStyle
- Τελευταία Νέα InStyle
- David Rivillo: Tα ζυμαρικά του είναι και έργα τέχνης
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 20 Ιανουαρίου
- Τα ζώδια της εβδομάδας: Με τη βοήθεια της Αφροδίτης ξεκινά αγαπησιάρικη, όσο και μεγαλοπρεπής
- Madonna: “Πλήρωσε” την καθυστέρηση της συναυλίας με μήνυση
- Ελένη Βιτάλη: Η αποκάλυψη για την καταγωγή της και η συγγνώμη στον γιο της
- “Πριγκιπικό” διαζύγιο έπειτα από οκτώ χρόνια γάμου
- Χρήστος Λούλης για «Famagusta»: «Στο πρώτο πλάνο στο πρώτο επεισόδιο σού σηκώνεται η τρίχα»
- Arnold Schwarzenegger: Τα πρόστυχα αστεία του μετά την κράτησή του στο Μόναχο
- Πέτρος Ίμβριος: Την αγαπάω ακόμα τη Ναταλία Γερμανού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Β. Παπαλόης: Έτσι θα αυξηθούν κατά 50% οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα
- Οι πανδημίες του 20ού αιώνα
- Τα ζώδια που θα βγάλουν δυναμισμό σήμερα, 20/01
- Το Dragons’ Den έκανε πρεμιέρα αλλά το κοινό του Twitter δεν ενθουσιάστηκε από τις επενδύσεις
- Δύο ζώδια που θα βγάλουν δυναμισμό σήμερα, 20/01
- Emmy 2024: Συγκίνηση για την Άπλγκεϊτ - Η σπάνια εμφάνιση με το μπαστούνι και η αντίδραση του κοινού
- Σε βασανίζει κάτι; Ρίξε τα Ταρώ δωρεάν, σήμερα, 20/01/24
- Σήμερα 20/01: Από το σούρουπο έως την... αυγή
- Σε βασανίζει κάτι; Ρίξε τα Ταρώ δωρεάν, σήμερα, 20/01/24
- Στέφανος Μιχαήλ: «Δεν γίνεται οι νεότερες γενιές στην Ελλάδα να μη γνωρίζουν για την εισβολή»