Shane MacGowan: Πέθανε ο frontman των Pogues στα 65 του έπειτα από πολύχρονη μάχη

Βαθιά θλίψη για τη μουσική σκηνή καθώς πέθανε ο frontman των Pogues, Shane MacGowan, σε ηλικία 65 χρόνων.

Ο θρυλικός Ιρλανδός rocker, ο οποίος έγραψε το εμβληματικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι Fairytale of New York, πέθανε σήμερα. Επί οκτώ χρόνια έδινε μάχη με μια πάθηση του εγκεφάλου, όπως έγραψε η σύζυγός του

σε ανάρτηση στο Instagram.

Το συγκινητικό μήνυμα της συζύγου του

Η Victoria Mary Clarke ανέβασε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του συζύγου της και ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση: “Δεν ξέρω πώς να το πω αυτό, γι’ αυτό θα το πω απλά. Ο Shane θα είναι πάντα το φως που κρατάω μπροστά μου και το μέτρο των ονείρων μου και η αγάπη της ζωής μου και η πιο όμορφη ψυχή και ο πιο όμορφος άγγελος και ο ήλιος και το φεγγάρι και η αρχή και το τέλος όλων όσων αγαπώ. Πήγε να είναι με τον Ιησού και τη Μαρία και την όμορφη μητέρα του Therese” όπως σημείωσε αρχικά.

Και επίσης πρόσθεσε: “Είμαι ευλογημένη πέρα από κάθε λέξη, που τον γνώρισα και που τον αγάπησα και που με αγάπησε τόσο ατελείωτα και άνευ όρων. Και που είχα τόσα πολλά χρόνια ζωής και αγάπης και χαράς και διασκέδασης και γέλιου και τόσες πολλές περιπέτειες. Δεν μπορώ να περιγράψω την απώλεια και τη λαχτάρα για ακόμη ένα χαμόγελό του που φώτιζε τον κόσμο μου.“

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria Mary Clarke Angels (@victoriamaryclarke)

Ενώ έκλεισε το μήνυμά της με ένα τρυφερό αντίο: “Σ’ ευχαριστώ για την παρουσία σου σ’ αυτόν τον κόσμο. Τον έκανες τόσο πολύ φωτεινό και έδωσες τόση χαρά σε τόσους πολλούς ανθρώπους με την καρδιά και την ψυχή σου και τη μουσική σου. Θα ζεις στην καρδιά μου για πάντα. Τρέξε στον κήπο που έχει βραχεί από τη βροχή που αγαπούσες τόσο πολύ. Ήσουν όλος ο κόσμος για εμένα.“

Η είδηση του θανάτου του MacGowan έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά τη συγκινητική φωτογραφία που ανέβασε η Victoria με τον τραγουδιστή να λάμπει στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο σύζυγός της πήρε εξιτήριο. “Ο Shane βγήκε από το νοσοκομείο! Είμαστε βαθιά και αιώνια ευγνώμονες σε όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του St Vincent’s. Είναι το καλύτερο! Και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Tom Creagh και τον Brian Corscadden για τη βοήθειά σας” όπως έγραψε στην ανάρτησή της.

Η περιπέτεια της υγείας του

Ο 65χρονος τραγουδιστής έπασχε από ιογενή εγκεφαλίτιδα και μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο για μήνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria Mary Clarke Angels (@victoriamaryclarke)

Ο rocker σόκαρε τους θαυμαστές του όταν η Victoria ανέβασε μια εικόνα που έδειχνε την έκταση της ασθένειάς του.
Ο Shane ήταν ο τραγουδιστής του εμβληματικού ιρλανδικού folk συγκροτήματος. Επίσης, ο Spider, με πραγματικό όνομα Peter Richard Spider Stacy, έπαιζε το tin whistle, ενώ ο Terry Woods την κιθάρα και το μαντολίνο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shane MacGowan (@shanemacgowanofficial)

Οι τρεις τους έπαιξαν στο συγκρότημα κατά το αποκορύφωμα της επιτυχίας τους στο τέλος των ’80s και στις αρχές των’90s. Ωστόσο, έκαναν επανασύνδεση το 2001, ενώ έδωσαν την τελευταία κοινή συναυλία του το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα