Τζένη Καρέζη: Η σπάνια φωτογραφία με τον έφηβο γιο της Κωνσταντίνο Καζάκο και τον φίλο του Δημήτρη Σγούρο

22:05 20/5/2024 - Πηγή: InStyle

Η Τζένη Καρέζη υπήρξε μια από τις σπουδαίες ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου. Η Ευγενία Καρπούζη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, έμεινε στην ιστορία ως η γυναίκα με τα ωραιότερα μάτια στο ελληνικό σινεμά.

Το διάστημα 1951-1954 φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ αμέσως μετά έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο, δίπλα σε μεγάλα ονόματα της υποκριτικής. Μετέπειτα σημείωσε τεράστιες επιτυχίες

στο σανίδι, ενώ συγκλονιστικές ήταν και οι ερμηνείες της στις παραστάσεις που έδωσε στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο. Στην μεγάλη οθόνη έκανε το ντεμπούτο της το 1955, ενώ συνολικά συμμετείχε σε 33 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Συμμαθητές της στη Σχολή ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Πέτρος Λοχαΐτης και η Ρίκα Διαλυνά.

Η Τζένη Καρέζη έκανε δύο γάμους. Τον πρώτο το 1962 με τον δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου, ο οποίος κράτησε μέχρι το 1964.

Το 1966 στα γυρίσματα της ταινίας “Κοντσέρτο για πολυβόλα” ερωτεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της Κώστα Καζάκο. Παντρεύτηκαν το 1968 κι απέκτησαν έναν γιο, τον μετέπειτα ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο.

Η κορυφαία πρωταγωνίστρια διαγνώσθηκε με καρκίνο τον Μάρτιο του 1989. Πάλεψε γενναία για τρία χρόνια, αλλά τελικά έχασε την μάχη τον Ιούλιο του 1992. Η Τζένη Καρέζη άφησε τη τελευταία της πνοή σε ηλικία 60 ετών.

Από τη σελίδα jkarezi στο Instagram αλιεύσαμε μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία η Τζένη Καρέζη ποζάρει με τον γιο της Κωνσταντίνο Καζάκο και τον διάσημο πιανίστα, Δημήτρη Σγούρο στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

“Η Τζένη Καρέζη με τον λατρεμένο της γιο, Κωνσταντίνο και τον καλό του φίλο, καταξιωμένο πιανίστα σήμερα, Δημήτρη Σγούρο”, αναφέρεται στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @jkarezi

Keywords
Τυχαία Θέματα