Βασιλιάς Harald της Νορβηγίας: Στο νοσοκομείο ο γηραιότερος μονάρχης της Ευρώπης

15:31 28/2/2024 - Πηγή: InStyle

Ο βασιλιάς Harald της Νορβηγίας νοσηλεύεται με λοίμωξη, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Μαλαισία, ανέφερε ο νορβηγικός βασιλικός οίκος σε ανακοίνωσή του.

Ο 87χρονος βασιλιάς, ο οποίος είναι ο γηραιότερος μονάρχης στην Ευρώπη, απολάμβανε ένα ταξίδι στο εξωτερικό πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο Sultanah Maliha στο νησί-θέρετρο Langkawi της Μαλαισίας.

Δύο ημέρες πριν από τα 87α γενέθλια του Harald την περασμένη εβδομάδα, το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς θα πραγματοποιούσε ιδιωτικό ταξίδι στο εξωτερικό, χωρίς να διευκρινίσει τον προορισμό ή τις ημερομηνίες,

σύμφωνα με το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

Οι λεπτομέρειες για την κατάσταση του βασιλιά είναι περιορισμένες- ωστόσο, ο βασιλιάς λέγεται ότι λαμβάνει καλή φροντίδα τόσο από το ιατρικό προσωπικό της Μαλαισίας όσο και από το νορβηγικό, σύμφωνα με τον βασιλικό οίκο.

Ο 87χρονος μονάρχης είχε αρκετές ασθένειες τους τελευταίους μήνες, ενώ υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς το 2020.

Βασιλικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στα νορβηγικά Μέσα Ενημέρωσης ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Haakon θα συνεχίσει τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις του στην πατρίδα του. Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Jonas Gahr Støre δήλωσε ότι “λυπάται” που έμαθε για τη νοσηλεία του βασιλιά και του ευχήθηκε “ταχεία ανάρρωση”, αναφέρει το NTB.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nasjonalbiblioteket (@nasjonalbiblioteket)

Παρά την επισφαλή φυσική κατάστασή του, ο βασιλιάς είναι βέβαιος ότι θέλει να συνεχίσει να είναι ο μονάρχης της Νορβηγίας. Ο Harald είναι ο τελετουργικός αρχηγός του κράτους της Νορβηγίας από το 1991 και είναι ο γηραιότερος εν ζωή μονάρχης της Ευρώπης.

Και τον περασμένο μήνα, ο επιβεβαίωσε ότι δεν έχει σχέδια παραίτησης έπειτα από εικασίες ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει τα βήματα της πρώην ομόλογής του της Δανίας, της βασίλισσας Margrethe.

Keywords
Τυχαία Θέματα