Αγαπηδάκη: Αρχίζουν στις 13 Μαρτίου τα SMS για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

.

Στις 13 Μαΐου αρχίζουν τα SMS για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας για γυναίκες 21-69 ετών, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Μπoρούμε σε 10 χρόνια να μηδενίσουμε τα νέα περιστατικά καρκίνου της μήτρας που οφείλονται στον ιό HPV », τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι από τα 21 μέχρι τα 30 έτη γίνεται δωρεάν τεστ

Παπανικολάου. Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα πρόληψης για καρκίνο του παχέος εντέρου, καλώντας να σπάσουν τα ταμπού ως προς την κολονοσκόπηση. «Θα καλέσουμε πολίτες να λάβουν δωρεάν το σελφ -τεστ από φαρμακείο που ανιχνεύει την παρουσία αιμορραγίας στα κόπρανα», είπε σχετικά. Ακόμη, Το δεύτερο εξάμηνο του έτους ξεκινά και πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος. Η χώρα μας θα γίνει επίσης μία από τις πρώτες πέντε στην ΕΕ που ξεκινά πρόγραμμα πρόληψης με μέθοδο αξονικής ακτινοβολίας για τον καρκίνο του πνεύμονα, είπε επίσης. 
Αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού. «Ακόμη και χωρίς άυλη συνταγογράφηση, τηλεφωνούμε σε συνεργαζόμενα κέντρα και χωρίς επιβάρυνση δίνουμε τηλεφωνικά ΑΜΚΑ και κλείνουμε ραντεβού για μαστογραφία, τόνισε.

«Ο σιωπηλός δολοφόνος» παραμένουν τα καρδιοαγγειακά νοσήματα σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, που υπενθύμισε ότι τα αδιάγνωστα περιστατικά υπέρτασης ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγαπηδάκη, Αρχίζουν, 13 Μαρτίου, SMS,agapidaki, archizoun, 13 martiou, SMS