Ακούγεται εξευτελιστικό , αλλά αυτή είναι η πιο σημαντική ικανότητα για να πάμε καλά στη δουλειά μας

.

Το κόλπο για να προχωρήσουμε στη δουλειά δεν είναι να είμαστε οι μαθητές που μαθαίνουν πιο γρήγορα, ή οι πιο έξυπνοι στην παρέα - είναι να έχουμε θετική στάση, λέει ο CEO της Amazon, Αντι Τζέισι.

Ο Τζέισι, ο οποίος ανέλαβε την επιτελική θέση στην Amazon μετά την παραίτηση του Τζεφ Μπέζος το 2021 μοιράστηκε την «καλύτερη συμβουλή καριέρας» σε μια νέα συνέντευξη

με τον CEO του LinkedIn, Ράιαν Ροσλάνσκι. 

«Ακούγεται εξευτελιστικό αλλά νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος του πόσο καλά τα πάμε (σε μια δουλειά), ιδιαίτερα στην δεκαετία των 20 χρόνων της ζωής μας, έχει να κάνει με τη στάση μας», λέει 56χρονος Τζέισι.

Δεν είναι μόνο να είμαστε χαρούμενοι, εξηγεί. Το να έχουμε θετική στάση σημαίνει ότι εργαζόμαστε καλά σε μια ομάδα και τηρούμε τις προθεσμίες, μεταξύ άλλων δυνατών (μας) σημείων.

Εάν έχουμε τη σωστή νοοτροπία, ο Τζέισι αναφέρει ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να απαντήσετε με σιγουριά «ναι» στις ακόλουθες ερωτήσεις:

Εργάζεσαι σκληρά;  Μπορείς κάνεις περισσότερα απ′ όσα λές; Εχεις κάνει αυτό που έχεις πει ότι θα κάνεις; ? Μπορείς να δουλέψεις ως ομάδα; 

Αυτές οι στρατηγικές είναι τόσο απλές, αλλά πολλές φορές τις παραβλέπουμε. 

«Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν [με] πόσο σπάνια οι άνθρωποι έχουν εξαιρετικές συμπεριφορές», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι κάνει μεγάλη διαφορά».

Ο ενθουσιασμός μπορεί να μας επιτρέψει να επωφεληθούμε από ευκαιρίες όπως ασκήσεις και προπονητικά προγράμματα, επειδή θα αισθανόμαστε πιο σίγουροι βγαίνοντας από τη ζώνη άνεσής μας και θα εμπιστευόμαστε (τον εαυτό μας) ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε προκλήσεις προκύψουν.

Ο Τζέισι ήταν μόλις 29 χρονών όταν πήγε στην Amazon το 1997 ως marketing manager. Πέντε χρόνια μετά, προσκλήθηκε να γίνει ο πρώτος «σκιώδης» σύμβουλος του Μπέζος, ένας σχεδόν επικεφαλής του προσωπικού που συμμετέχει σε όλες τις συναντήσεις του CEO.

Πολλοί από τους συναδέλφους του στην Amazon του είπαν να μην δεχτεί την προσφορά αλλά ο Τζέισι είπε ότι θα εστιάσει στις θετικές εκδοχές της δουλειάς - κι αναλαμβάνοντάς την θα μπορούσε να δυναμώσει τις ηγετικές του ικανότητες.

«Απλώς κατάλαβα ότι αν ήταν κάτι που δεν λειτουργούσε είτε για τον Τζεφ είτε για μένα, αν το δοκίμαζα μερικούς μήνες, θα μπορούσα πάντα να δοκιμάσω κάτι άλλο, αλλά αν πετύχαινε, δεν θα είχα ποτέ κάποια επαγγελματική πρόταση σαν κι αυτή», είπε. «Και ήταν απλώς μια απίστευτη εμπειρία». 

Είναι σημαντικό να σημειώσει κανείς ότι η ηγεσία της Amazon έχει δεχτεί σκληρή κριτική για τη συμπεριφορά της σε υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοΐού και για το ότι καλλιεργεί μια σκληρή κουλτούρα στο χώρο εργασίας

Ο Τζέισι έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι η εταιρεία θα μπορούσε να βελτιώσει τη μεταχείριση των εργαζομένων της. «Νομίζω ότι αν έχετε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων όπως εμείς… είναι σχεδόν σαν μια μικρή χώρα», είπε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του GeekWire το 2021. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα»..

Ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε στην πορεία της καριέρας μας, η θετική στάση μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ισχυρότερες σχέσεις στο χώρο εργασίας. «Συγκεντρώνουμε ανθρώπους που μας υποστηρίζουν  και μέντορες πολύ πιο γρήγορα», λέει ο Τζέισι. «Οι άνθρωποι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να πετύχουν».

Η έρευνα επιβεβαίωσε τα οφέλη μιας θετικής στάσης στον εργασιακό χώρο — ό,τι μπορεί να μας κάνει πιο παραγωγικούς, να τονώσει τη δημιουργικότητα και να αποτρέψει την εξάντληση, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.
«Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε στην επαγγελματική μας ζωή», λέει ο Τζέισι. «Αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τη στάση μας».

ΠΗΓΗ: cnbc.com

Keywords
Τυχαία Θέματα