«Η γυναίκα στην καμπίνα 10»: Το μπεστ σέλερ μυθιστόρημα γίνεται ταινία με την Κίρα Νάιτλι

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Υποτίθεται πως θα ήταν το τέλειο ταξίδι. Ένα ταξίδι-όνειρο ζωής για τη δημοσιογράφο Λο Μπλάκλοκ -η οποία γράφει σε ένα ταξιδιωτικό περιοδικό- με την πολυτελή θαλαμηγό Aurora Borealis στο παρθενικό της ταξίδι,  με τη διαφορά ότι σύντομα εξελίσσεται σε εφιάλτη.

Η Λο ξυπνάει μέσα στη νύχτα από μια κραυγή και βλέπει ένα σώμα να πέφτει στη θάλασσα από τη διπλανή καμπίνα. Όμως την άλλη μέρα κανείς δεν λείπει από το σκάφος. Για την ακρίβεια, κανείς δεν έμενε ποτέ σ’ αυτή την καμπίνα. Χωρίς πτώμα, δεν

υπάρχει έγκλημα, χωρίς έγκλημα, δεν υπάρχει δολοφόνος.

Ίσως η Λο τα φαντάστηκε όλα. Αν όμως τα είδε στ’ αλήθεια, τότε θα είναι το επόμενο θύμα. Και δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις από ένα πλοίο στη μέση της θάλασσας. Πώς σταματάς έναν δολοφόνο που κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει;

«Η γυναίκα στην καμπίνα 10», το κλειστοφοβικό αστυνομικό μυθιστόρημα της Βρετανίδας Ρουθ Γουέαρ, που χαρακτηρίστηκε ως «η νέα Άγκαθα Κρίστι», γίνεται ταινία από το Netflix με πρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι.

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Σάιμον Στόουν, γνωστός από την ταινία «Η ανασκαφή» με την Κάρεϊ Μάλιγκαν και τον Ρέιφ Φάινς (Netflix, 2021) και το «The Daughter» (2015) με την Τζέφρι Ρας. Το σενάριο υπογράφουν οι Τζόε Σράπνελ και Άννα Γουότερχαουζ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος (μετάφραση Γιώργος Μαθόπουλος).

Με πληροφορίες από Variety

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Καληνύχτα και Καλή Τύχη»: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ

Νέες ταινίες: Η πόλη της ασφάλτου, Η άκρη του νήματος, Πολύδροσο, Βασιλιάδες του κόσμου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίρα Νάιτλι,kira naitli