Ισπανία: Πάνω από 100 άτομα συνελήφθησαν για απάτη μέσω του WhatsApp

Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν στην Ισπανία με την κατηγορία ότι έκλεβαν χιλιάδες ευρώ από χρήστες του WhatsApp, ισχυριζόμενοι ότι είναι συγγενείς τους σε κίνδυνο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι συλληφθέντες ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας που έλαβε με δόλο συνολικά σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ μέσω της απάτης.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, ανέφερε η

εφημερίδα El Pais.

Σε όλους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Guardia Civil, μία από τις εθνικές αστυνομικές δυνάμεις της Ισπανίας, δήλωσε την Τρίτη ότι τα εμβάσματα που έστειλαν τα θύματα κυμαίνονταν από 800 έως 55.000 ευρώ.

Μόνο στην επαρχία του Αλικάντε εντοπίστηκαν τουλάχιστον 238 θύματα, ανέφερε η El Pais. Οι συλλήψεις έγιναν σταδιακά σε Αλικάντε, Βαρκελώνη, Χιρόνα, Μαδρίτη, Μάλαγα και Βαλένθια.

Οι τελευταίες συλλήψεις έρχονται αφού η Policia Nacional, η άλλη εθνική δύναμη της Ισπανίας, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι συνέλαβε 59 μέλη εγκληματικής συμμορίας που είχε εισπράξει πάνω από 460.000 ευρώ από θύματα χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο «γιος σε μπελάδες».

Στην απλούστερη μορφή της απάτης, οι απατεώνες προσποιούνται ότι είναι κάποιος συγγενής που χρησιμοποιεί έναν νέο αριθμό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ζητούν από το θύμα να τους στείλει χρήματα.

Συχνά ισχυρίζονται ότι το τηλέφωνό τους έχει χαθεί ή καταστραφεί και ότι δεν έχουν πρόσβαση στην τράπεζά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑΑγγλία: Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' επισκέφθηκε ασθενείς με καρκίνο στο ΛονδίνοAstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το Covishield θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις (βίντεο)Λονδίνο: 13χρονο αγόρι υπέκυψε στα τραύματά του από την επίθεση άνδρα με σπαθί
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισπανία, Πάνω, 100, WhatsApp,ispania, pano, 100, WhatsApp