Μεγάλη ουκρανική επίθεση με drones στην Κριμαία και τη νότια Ρωσία

Μια μεγάλης κλίμακας ουκρανική επίθεση με drones στην Κριμαία και τη νότια Ρωσία νωρίς την Παρασκευή προκάλεσε διακοπές ρεύματος στη Σεβαστούπολη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο, είπαν οι ρωσικές αρχές.

Οι επιδρομές με drones εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κιέβου να ανταποδώσει πλήγματα εν μέσω της ρωσικής επίθεσης στη βορειοανατολική Ουκρανία, που έχει αυξήσει την πίεση

σε βάρος των ουκρανικών δυνάμεων, που βιώνουν ελλείψεις σε προσωπικό και οπλισμό εν αναμονή παραδόσεων όπλων και πυρομαχικών από τη Δύση.

Η Ουκρανία δεν σχολίασε την επίθεση, ούτε ανέλαβε την ευθύνη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε πως οι αεράμυνες είχαν καταρρίψει 51 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία, άλλα 44 πάνω από το Κρασνοντάρ και έξι στο Μπέλγκοροντ. Όπως ανέφερε, ρωσικά μαχητικά και περιπολικά σκάφη κατέστρεψαν επίσης έξι θαλάσσια drones στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ, κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, της κύριας βάσης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, είπε πως η επίθεση με drones προκάλεσε ζημιά στις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης της πόλης και ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν διακοπές σε τμήματά της.

Νωρίτερα ουκρανικές επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε αεροσκάφη και αποθήκες καυσίμων στη βάση Μπέλμπεκ κοντά στη Σεβαστούπολη, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies.

Στο Κρασνοντάρ οι αρχές είπαν ότι μια επίθεση με drones νωρίς την Παρασκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο στο Τουάπσε, χωρίς να υπάρξουν απώλειες. Ουκρανικά drones επιτέθηκαν επίσης στο Νοβοροσίσκ, μεγάλο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας. Ο κυβερνήτης του Κρασνοντάρ είπε πως κομμάτια drones προκάλεσαν πυρκαγιές, ενώ ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ ανέφερε πως ουκρανικό drone χτύπησε όχημα, σκοτώνοντας μια γυναίκα και το τετράχρονο παιδί της. Άλλη μια επίθεση προκάλεσε φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων σε βενζινάδικο, είπε.

Με πληροφορίες από Associated Press

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, Κριμαία, Ρωσία,megali, krimaia, rosia