Ολυμπιακή Φλόγα: Κοσμοσυρροή και αυστηρά μέτρα προστασίας κατά την άφιξή της στη Μασσαλία

Το Belem, το τριπλό ιστιοφόρο που μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα, συνοδεύεται από άλλα σκάφη που προσεγγίζουν τη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, Τετάρτη 8 Μαΐου 2024.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στη Μασσαλία, ακριβώς έξω από το παλιό λιμάνι της πόλης, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας την Τετάρτη (8/5), 79 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης

των Αγώνων του Παρισιού 2024.

Η φλόγα άναψε στην χώρα μας τον περασμένο μήνα πριν παραδοθεί επίσημα στη Γαλλία. Ανάχωρησε από τον Πειραιά με το ιστιοφόρο Belem και ταξίδεψε επί δώδεκα ημέρες στη θάλασσα της Μεσογείου.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν το σούρουπο της Τετάρτης την τελετή άφιξης της φλόγας στη Μασσαλία μετά από μια εξάωρη παρέλαση του Belem, το οποίο έφυγε από την Ελλάδα στις 27 Απριλίου με τη φλόγα, η οποία είχε ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία 11 ημέρες νωρίτερα. Το πλοίο που ταξίδεψε για πρώτη φορά το 1896, υποδέχτηκαν 1.024 σκάφη.

Ces images du Belem arrivant dans le port de Marseille avec la #FlammeOlympique sont magnifiques. J’espère que ces JO seront l’occasion pour chacun d’etre fier de la France.

Keywords
Τυχαία Θέματα