Πέθανε ο ηθοποιός Ντέιβιντ Μακάλουμ, γνωστός από τη σειρά NCIS

. (Photo by Sonja Flemming/CBS via Getty Images)

Ο ηθοποιός Ντέιβιντ Μακάλουμ απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών, από φυσικά αίτια, στη Νέα Υόρκη.

Ο γιος του Πίτερ δήλωσε εκ μέρους της οικογένειας ότι «ήταν ο πιο ευγενικός, ο πιο ψύχραιμος, ο πιο υπομονετικός και στοργικός πατέρας. Πάντα έβαζε την οικογένεια πάνω από τον εαυτό του», υπογραμμίζοντας την αγάπη που έτρεφε ο Ντέιβιντ Μακάλουμ στα εγγόνια του «και τον μοναδικό δεσμό που είχε αναπτύξει με το καθένα από αυτά. Μαζί με τον μικρότερο

εγγονό του, τον 9χρονο Γουίτ, απομονώνονταν συνήθως στις οικογενειακές συγκεντρώσεις σε μια γωνιά για να κάνουν βαθιές φιλοσοφικές συζητήσεις».

Το CBS έγραψε σε ανάρτηση του ότι ήταν ένας ταλαντούχος ηθοποιός, αγαπητός σε όλο τον κόσμο.

Ο Μακάλουμ έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1960 από την αλά Τζέιμς Μποντ κατασκοπική σειρά The Man from U.N.C.L.E, που έκανε θραύση στα μέσα της δεκαετίας του 1960, ενώ στις νεότερες γενιές έγινε γνωστός μέσα από την αστυνομική σειράς NCIS, στην οποία υποδύθηκε -σε περισσότερα από 450 επεισόδια- τον επικεφαλής ιατροδικαστή Donald «Ducky» Mallard, τον ειδικό με το παπιγιόν, ο οποίος επιπροσθέτως διέθετε πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Ο McCallum παρακολούθησε για τις ανάγκες του ρόλου συνέδρια για ιατροδικαστές και στην πορεία απέκτησε τόσες γνώσεις στην εγκληματολογία ώστε ο δημιουργός της σειράς Donald P. Bellisario τον θεώρησε ικανό ώστε να αναλάβει θέση τεχνικού συμβούλου στο NCIS. Σημειώνεται ότι το «NCIS» είχε αναδειχθεί σε δημοσκόπηση του 2011 η πιο αγαπημένη τηλεοπτική σειρά της Αμερικής και η σειρά με την υψηλότερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ τη σεζόν 2012-13.

We are deeply saddened by the passing of David McCallum and privileged that CBS was his home for so many years. David was a gifted actor and author, and beloved by many around the world. He led an incredible life, and his legacy will forever live on through his family and the… pic.twitter.com/1UgOz7pQ8g

— The NCISverse (@ncisverse) September 25, 2023

Ο γεννημένος το 1933 στη Γλασκώβη David Keith McCallum Jr. από γονείς μουσικούς -η μητέρα του ήταν τσελίστα και ο πατέρας του βιολονίστας και μαέστρος στη Φιλαρμονική του Λονδίνου- σπούδασε υποκριτική στη Royal Academy of Dramatic Art (με συμμαθήτρια τη Τζόαν Κόλινς) και έκανε το ντεμπούτο του με το Oxford Repertory Group.

Είχε παίξει μεταξύ άλλων, στις ταινίες «The Great Escape», «The Greatest Story Ever Told», «A Night to Remember» και είχε πρωταγωνιστήσει επίσης στις τηλεοπτικές σειρές «Perry Mason» και «The Outer Limits», αλλά και στη βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Sapphire & Steel» (1979-82), που πολλοί χαρακτήρισαν ως πρόδρομο των The X-Files.

Με πληροφορίες από Variety, Hollywood Reporter

Related...Εξαγωνική πυραμίδα 4.000 ετών ανακαλύφθηκε στη στέπα του ΚαζακστάνΤουρκία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν άγνωστη γλώσσα σε αρχαία πλάκαΗ «Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ» σε σκηνοθεσία Φανί Αρντάν επιστρέφει στην ΕΛΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Ντέιβιντ Μακάλουμ, NCIS,pethane, nteivint makaloum, NCIS