Πρόγνωση για καιρό και αφρικανική σκόνη: 30άρια αλλά όχι για ηλιοθεραπεία - Ερχεται λασποβροχή

Ένας άνδρας φορώντας μάσκα περπατά στο λόφο του Λυκαβηττού καθώς η πόλη της Αθήνας φαίνεται στο βάθος, την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024. Η Ακρόπολη και άλλα ορόσημα της Αθήνας πήραν "αρειανές" αποχρώσεις, καθώς πνιχτά σύννεφα σκόνης που πνέουν στη Μεσόγειο Θάλασσα από την Βόρεια Αφρική, κατέκλυσαν την ελληνική πρωτεύουσα. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Από 3 εως 5 βαθμούς άνοδος θερμοκρασίας

- κατά μέσο όρο - προβλέπεται για όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας από την Παρασκευή. Κάτι σαν ”στροφή” από την Ανοιξη στο Καλοκαίρι...

Στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ειδικότερα, θα «πατήσουμε» στους 30 βαθμούς Κελσίου για τα καλά - για πρώτη φορά φέτος - με την Κρήτη να ζει ένα πρόωρο καλοκαιράκι, καθώς η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνει λόγο για 35 βαθμούς στα Χανιά, ως ενδεικτική τιμή.

Ζέστη με «μουντό» καιρό, λόγω αφρικανικής σκόνης

Το ξεχωριστό και ασυνήθιστο στοιχείο, ωστόσο, θα είναι τα σύννεφα πυκνής σκόνης από την Αφρική στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα ένα «μουντό» καιρό - σαν συννεφιασμένο - παρά την αίσθηση ζέστης που θα επικρατεί.

Ταυτόχρονα, οι μετεωρολόγοι σπεύδουν να σημειώσουν ότι με αυτές τις καιρικές συνθήκες πρέπει να αναμένουμε περιορισμένες τοπικές βροχοπτώσεις. Κάτι που θα σημαίνει, πρακτικά, λασποβροχή! 

Συμπέρασμα: ελαφριά ρούχα για το σαββατοκύριακο, όμως χωρίς μεγάλες φιλοδοξίες για ηλιοθεραπεία και μαύρισμα, ενώ το πλύσιμο του αυτοκινήτου μας ίσως πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόγνωση, 30άρια, - Ερχεται,prognosi, 30aria, - erchetai