Ράφα: Ο ΟΗΕ αναστέλλει τη διανομή τροφίμων για λόγους ασφαλείας

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει επί του παρόντος τη διανομή τροφίμων στη Ράφα, την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδα της Γάζας, λόγω έλλειψης προμηθειών και απουσίας ασφάλειας.

Η UNRWA ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο X ότι μόνο επτά από τα 24 κέντρα υγείας της βρίσκονται σε λειτουργία και ότι δεν έχει λάβει

ιατρικές προμήθειες τις τελευταίες 10 ημέρες λόγω ”κλεισίματος ή άλλης διακοπής” στα περάσματα της Ράφα και του Κερέμ Σαλόμ στη Γάζα.

Το Ισραήλ ξεκίνησε νέα στρατιωτική επίθεση στην κεντρική Γάζα χθες, βομβαρδίζοντας πόλεις στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα και διαμηνύοντας ότι σκοπεύει να διευρύνει τις επιχειρήσεις του στη Ράφα παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις και επικρίσεις για τον κίνδυνο μαζικών ανθρώπινων απωλειών στη πόλη.

Οι ταυτόχρονες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο και το βόρειο άκρο του θύλακα αυτό τον μήνα έχουν προκαλέσει μια νέα έξοδο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους περιορίζοντας δραστικά τη ροή βοήθειας, αυξάνοντας τον κίνδυνο λιμού.

Στη Ράφα έχει αναζητήσει καταφύγιο ο μισός και πλέον πληθυσμός των 2,3 εκατ. κατοίκων του θύλακα, αφού εκδιώχθηκε από το βόρειο τμήμα. Η UNRWA εκτίμησε χθες ότι περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του εκεί στις αρχές του μήνα.

Related...Ισραήλ: Έτοιμο για χερσαία επίθεση στη Ράφα - Ζήτησε από τους κατοίκους να απομακρυνθούνΕξοδος 110.000 ανθρώπων από την Ράφα- Κίνδυνος για διακοπή ανθρωπιστικών επιχειρήσεων13 ΥΠΕΞ προς Ισραήλ: Μην προχωρήσετε σε χερσαία επιχείρηση στην Ράφα - Μεταξύ αυτών οι 6 της G7
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ράφα, ΟΗΕ,rafa, oie