Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αργολίδα - Λέκκας: Δεν ξέρουμε ακόμη εάν ήταν ο κύριος σεισμός

.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί ανοιχτά του Κρανιδίου, και έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.

Το επίκεντρο του σεισμού,  εντοπίζεται στα 11 χλμ δυτικά, νοτιοδυτικά του Κρανιδίου Αργολίδας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμούς υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Μέχρι

στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός. 

«Ο σεισμός είναι σε μία περιοχή που δεν έχει έντονη σεισμικότητα. Γειτνιάζει βεβαίως με την περιοχή του Λεωνιδίου που υπάρχουν μεγάλες δομές και ρήγματα, αλλά θα δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζεται κάτι το ιδιαίτερο μέσα στον Αργολικό κόλπο», είπε στο ΑΠΕ και τόνισε ότι ακόμη «δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, είναι νωρίς, είναι δύσκολο να το πούμε ακόμη».

Κλειστά σχολεία για προληπτικούς λόγους

Στο μεταξύ αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας, Εμμανουήλ Δολιανίτη για σήμερα αλλά για καθαρά  προληπτικούς λόγους.

Κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος προχώρησαν σε περιπολίες για να εξετάσουν αν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην περιοχή, χωρίς σύμφωνα με την Πυροσβεστική να έχει αναφερθεί κάποια ζημιά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο σεισμός έγινε αισθητός ωστόσο δεν έχει υπάρξει αναφορά για κάποια ζημιά.

Related...Γερμανία: Μια υπερδύναμη σε αποδρομή αντιμέτωπη με πολλαπλές κρίσειςΒούλα: Ανεξέλεγκτο όχημα έπεσε σε πρατήριο καυσίμων (Εικόνες)
Keywords
Τυχαία Θέματα