Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί στο Σάο Πάολο, σφοδρή καταιγίδα και κατολισθήσεις

Σφοδρή καταιγίδα που έφερε βροχοπτώσεις «ρεκόρ» στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους σε παραθαλάσσιες κοινότητες στην πολιτεία Σάο Πάολο της Βραζιλίας, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις το σαββατοκύριακο του καρναβαλιού, ανακοίνωσαν οι αρχές προειδοποιώντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων υπάρχει κίνδυνος να γίνει ακόμα πιο βαρύς.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 35 θάνατοι στον δήμο Σαν Σεμπαστσιάου, περίπου 200 χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο, την ομώνυμη πολιτειακή πρωτεύουσα.

Βορειότερα, στην παραθαλάσσια πόλη Ουμπατούμπα, κοριτσάκι έχασε τη ζωή του εξαιτίας των σφοδρών

καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Δυστυχώς, θα έχουμε κι άλλους, πολλούς θανάτους», προεξόφλησε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στo Σαo Πάολο, ο Χέγκελ Περέιρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de São Paulo.

Οι αρχές έκαναν ακόμη λόγο για «228 εκτοπισμένους» και «άλλους 338 πολίτες που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους».

Δεν έχει διευκρινιστεί από τις αρχές μέχρι στιγμής ούτε ο αριθμός των τραυματιών, ούτε αυτός των αγνοουμένων, καθώς παραμένει σε εξέλιξη επιχείρηση για να διασωθούν πολίτες και να προσφερθεί βοήθεια σε πληγέντες.

Η πολιτειακή κυβέρνηση υπογράμμισε πως διασώθηκαν αγοράκι δυο ετών που παρασύρθηκε από χείμαρρο λάσπης και έγκυος καθώς γεννούσε.

Ομάδες επρόκειτο να συνεχίσουν «όλη τη νύχτα και ως το πρωί» την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, συμπλήρωσε η πολιτειακή κυβέρνηση.

Des inondations ont fait plus de 35 morts dans le sud du Brésil en plein week-end de carnaval selon un bilan provisoire.Le Gouverneur de Sao Paolo a décrété l’état d’urgence dans 5 municipalités .Le Président

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βραζιλία, Δεκάδες, Σαν Πάουλου,vrazilia, dekades, san paoulou