Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι κοντά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo – Δύο σοβαρά τραυματίες (video)

Τέσσερις τραυματίες, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο απολογισμός επίθεσης με ματσέτα που πραγματοποίησαν δύο άτομα αγνώστων στοιχείων στο Παρίσι, έξω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, τα οποία είχαν γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2015.

Δεδομένου ότι πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησε η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και ότι τo «Charlie Hebdo» αναδημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ λίγο πριν τη δίκη για την επίθεση του 2015., πολλοί έκαναν τη σύνδεση ότι η επίθεση σχετίζεται, ωστόσο προς ώρας δεν

υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις γαλλικές Αρχές.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι οι δράστες τραυμάτισε με φαλτσέτα τέσσερα άτομα και αρχικά διέφυγαν. Ο πρώτος συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση ενώ ο δεύτερος αρκετή ώρα αργότερα, καθώς φέρεται να διέφυγε με μετρό.

Η περιοχή αποκλείστηκε πολύ γρήγορα, ενώ δόθηκε εντολή οι μαθητές όλων των σχολείων της περιοχής να παραμείνουν εκεί μέχρι να λήξει ο συναγερμός, για λόγους ασφαλείας.

Une attaque à la machette dans les locaux de #CharlieHebdo 2 personnes blessés.
Pas plus d’informations pour le moment. pic.twitter.com/nM0BoPb5XV

— Matricule007 (@DeltaMike59) September 25, 2020

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, που βάζει ξανά τη Γαλλία σε κατάσταση τρομοκρατικού συναγερμού, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Μισέλ: Αλληλεγγύη στο γαλλικό λαό – Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε την Παρασκευή (25/09) μέσω Twitter την «πλήρη αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό» μετά την επίθεση με ματσέτα η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων στο Παρίσι, κοντά στα παλιά γραφεία του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo».

«Όλες οι σκέψεις μου είναι στα θύματα αυτής της δειλής πράξης βίας. Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στο ευρωπαϊκό έδαφος», έγραψε στο μήνυμά του ο Σαρλ Μισέλ , ο οποίος ήταν πρωθυπουργός του Βελγίου όταν συγκλόνισαν επιθέσεις τις Βρυξέλλες στις 22 Μαΐου 2016.

#Paris: Police in the French capital of Paris say four people have wounded in a knife attack near the former Charlie Hebdo offices and two suspects are on the run. A major police and emergency operation is underway. – BFMTV

pic.twitter.com/prEQt3Ts9t

— I.E.N. (@BreakingIEN) September 25, 2020

#BREAKING#France-At least 3 injured in Paris knife attack near former offices of Charlie Hebdo magazine.
pic.twitter.com/B80iv3NjcN

— Mete Sohtaoğlu (@metesohtaoglu) September 25, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα