Ο Άντερσον πέταξε εκτός τον Φέντερερ – Στα ημιτελικά του Wimbledon ο Τζόκοβιτς (εικόνες – video)

Χωρίς τον Ρότζερ Φέντερερ θα διεξαχθούν για πρώτη φορά από το 2013 οι ημιτελικοί του Wimbledon. Ο κάτοχος του τίτλου και συνολικά οκτώ φορές νικητής του λονδρέζικου τουρνουά, έχασε σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό από τον Κέβιν Άντερσον, παρότι προηγήθηκε 2-0 σετ (6-2, 7-6). Στους «4» του βρετανικού τουρνουά του Grand Slam πέρασε προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, επανερχόμενος

σε… υψηλές πτήσεις για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Ο Ελβετός έπεσε, λοιπόν, θύμα του πανύψηλου νοτιοαφρικανού, Νο 8 στον κόσμο. Ο Κέβιν Άντερσον, ο οποίος γίνεται ο πρώτος νοτιοαφρικανός τενίστας που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του βρετανικού τουρνουά μετά τον Κέβιν Κουρέν το 1983, βρήκε τα αποθέματα να επιστρέψει και να ισοφαρίσει κερδίζοντας τα επόμενα δύο σετ με 7-5, 6-4, για να ακολουθήσει τρομερή μάχη στο πέμπτο σετ, το οποίο τελικά πήρε με 13-11. Η τελευταία φορά που ο Φέντερερ είχε μείνει εκτός της τελικής τετράδας στο Wimbledon ήταν το 2013, όταν είχε πέσει θύμα έκπληξης μόλις στο 2ο γύρο, χάνοντας από τον Ουκρανό Σέρχι Σταχόβσκι. Από την άλλη πλευρά, ο Αντερσον σημειώνει την κορυφαία επιτυχία της καριέρας του στο Λονδίνο και πλέον περιμένει στον ημιτελικό της Παρασκευής (13/7) τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Αμερικανού Τζον Αϊσνερ και του Καναδού Μίλος Ράονικ.

Νωρίτερα, στα ημιτελικά του Wimbledon προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε στον προημιτελικό του λονδρέζικου τουρνουά του Ιάπωνα Κάι Νισικόρι με 6-3, 3-6, 6-2, 6-2 και πέρασε στην τετράδα ενός τουρνουά γκραν-σλαμ για πρώτη φορά από το US Open του 2016, όταν είχε ηττηθεί στον τελικό από τον Ελβετό Σταν Βαβρίνκα. Ο Τζόκοβιτς, που έχει πέσει στο Νο 21 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Παρασκευής (13/7) το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Ισπανού Ράφαελ Ναδάλ και του Αργεντινού Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

The thin line between victory and defeat.

Until today, Roger Federer had never lost at #Wimbledon having held match point… pic.twitter.com/GXtjW8Dkr7

Wimbledon (@Wimbledon) 11 Ιουλίου 2018

The first South African man to reach the #Wimbledon semi-finals since Kevin Curren in 1983

Keywords
Τυχαία Θέματα