Ομοβροντία εναντίον Κασσελάκη πριν το Συνέδριο, κλιμακώνεται η ενδοσκόπηση στο κόμμα

Σε όλο και μεγαλύτερη ενδοσκόπηση, τις περισσότερες φορές μη παραγωγική, έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδεύοντας προς τη διενέργεια του Διαρκούς του Συνεδρίου το Σάββατο και των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου.

Αν και τα τεχνικά ζητήματα γύρω από τις διαδικασίες επιλύθηκαν χθες στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς εντάσεις (με τους 4 υποψηφίους να απέχουν καθώς βρίσκονται σε περιοδείες), από την άλλη πλευρά, το ζήτημα της υποψηφιότητας Κασσελάκη έχει δημιουργήσει έντονες αντιπαραθέσεις,

τόσο σε επίπεδο βάσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε επίπεδο κορυφής, με ιστορικά στελέχη του κόμματος να του ασκούν σκληρή κριτική ή ακόμη και να του επιτίθενται με βαριούς χαρακτηρισμούς.

Ομοβροντία εναντίον Κασσελάκη

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες δύο μέρες έχουν αναφερθεί γραφτεί ή ειπωθεί αρκετά βαριά πράγματα εναντίον του από τους Νίκο Φίλη, Νίκο Βούτση, Στέλιο Κουλογλου, Δημήτρη Χριστόπουλο, Αριστείδη Μπαλτά και Θανάση Καρτερό. Το άρθρο του τελευταίου στην Αυγή, στο οποίο διαψεύδεται με έντονο τρόπο οποιαδήποτε φημολογία ότι ο κύριος Κασσελάκης αποτελεί τον εκλεκτό του απερχόμενου προέδρου του κόμματος, φαίνεται να αντικατοπτρίζει τη δυσαρέσκεια του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος λέγεται ότι είχε επιχειρήσει με ευγενικό τρόπο να τον αποτρέψει από το να θέσει υποψηφιότητα. Οι σκληρότερες εκφράσεις, πάντως, εναντίον του Χανιώτη νεαρού πολιτικού ακούστηκαν από τον κύριο Φίλη, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτικούς που φυτεύονται από το Instagram» και «μεσσίες».

Απών ο Σπίρτζης

Το κλίμα γενικότερα στην Κουμουνδούρου δεν είναι ιδιαίτερα καλό. Ενδεικτικό είναι ότι ο Παύλος Πολάκης δεν μίλησε καν στη χθεσινή γραμματεία, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε μέσω ραδιοφώνου ότι δεν θα ψηφίσει, καν, για την εκλογή νέου προέδρου.

Debate στο Συνέδριο

Σε αυτό κλίμα και με τη συμμετοχή Κασσελάκη σε ένα ενδεχόμενο debate να μην αντιμετωπίζεται ως θετική προοπτική για μια τέτοια συζήτηση από ορισμένους από τους άλλους 4 υποψήφιους η τηλεμαχία φαίνεται να ακυρώνεται. Ωστόσο, θα διεξαχθεί με διαφορετικούς όρους στο διαρκές συνέδριο, όπου δεν θα τεθούν αλλά θέματα και δεν θα γίνουν άλλες ομιλίες, πλην των 5 υποψήφιων προέδρων.

Ψηφίζουν στον δεύτερο γύρο μόνο όσοι θα έχουν ψηφίσει στον πρώτο

Σε ότι αφορά τα τεχνικά θέματα, στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος συμφωνήθηκε να το μητρώο μελών να μείνει ανοιχτό μέχρι τoν πρώτο γύρο των εκλογών στις 10 Σεπτέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία του δεύτερου γύρου στις 16 Σεπτέμβρη, θα πρέπει να έχουν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο. Επίσης, συμφωνήθηκε να δοθεί έμφαση στο να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού, οι οποίοι ψηφίζουν ηλεκτρονικά.

Πρόβλημα οι αντάρτες υποψήφιοι σύμβουλοι

Τέλος, σε σχέση με τους «αντάρτες» των δημοτικών εκλογών, αποφασίστηκε η ανατολή μέλους για όσους εντάσσονται σε συνδυασμούς που κατεβαίνουν σε περιοχές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει επισήμως άλλα σχήματα. Η απόφαση αυτή δεν είναι κάτι απλό για την Κουμουνδούρου, καθώς υπολογίζεται πως υπάρχουν πολλές δεκάδες μέλη που έχουν κάνει μια τέτοια επιλογή.

#ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΚΟΜΜΑ #ΣΥΝΕΔΡΙΟ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα