Πολιτικές δηλώσεις Γκουαρντιόλα για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Oι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα»

«Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Σίτι.

Στη βία στον αθλητισμό, στις κοινωνικές ανισότητες, αλλά και στον ρατσισμό αναφέρθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, λίγο πριν τον μεγάλο τελικό Super Cup στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο τεχνικός

της Σίτι μίλησε στην Cosmote TV για περιστατικά χουλιγκανισμού, όπως αυτό της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και σημείωσε:

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση.

Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση».

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, 67 ημέρες μετά τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη, επικράτησε 5-4 της Σεβίλης στα πέναλτι (1-1 στα 90') και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

#ΠΕΠ_ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ #ΝΕΑ_ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ #ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτικές, Γκουαρντιόλα, Φιλαδέλφεια,politikes, gkouarntiola, filadelfeia