Βελτίωσε την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σου με.. 5 σίγουρους τρόπους

Βαριά πόδια, στασιμότητα και κατακράτηση υγρών: Πώς να τα αντιμετωπίσεις με υψηλές θερμοκρασίες.

Η ζέστη του καλοκαιριού ισούται με υποτονική κυκλοφορία. Το αποτέλεσμα του να έχεις πρησμένα πόδια είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και σε αποτρέπει από το να φορέσεις μίνι φορέματα και φούστες, τα must της εποχής. Εδώ θα βρεις 5 εύκολους, πρακτικούς και γρήγορους τρόπους για να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματός σου, ακόμα και στις διακοπές.

1. Πίνε πολύ νερό

Φαίνεται προφανές, το έχουμε ακούσει να επαναλαμβάνεται άπειρες φορές. Παραμένει όμως μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια, το καλοκαίρι,

περισσότερο από ποτέ. Θα πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 30ml νερού για κάθε κιλό σωματικού βάρους. Στην πραγματικότητα, το νερό βοηθά κυριολεκτικά στην αποβολή του νερού. Ακόμα καλύτερα εάν καταναλώνεται πριν ή μετά τα γεύματα, όχι κατά τη διάρκεια.

Αρχικά, βοηθάει να φτάσεις σε μια αίσθηση κορεσμού σε λιγότερο χρόνο. Στη συνέχεια, βοηθά στις διαδικασίες πέψης, τόσο όσον αφορά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών όσο και τη διευκόλυνση της εντερικής διέλευσης. Για να έχεις περισσότερες επιλογές ενυδάτωσης μπορείς να επιλέξεις τσάι και τα αφεψήματα από βότανα, Περιόρισε τον καφέ και το αλκοόλ.

2.Μείωσε το αλάτι στα γεύματα σου

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πρέπει να καταναλώνονται 3/4 γραμμάρια αλατιού την ημέρα, που αντιστοιχεί περίπου σε ένα κουταλάκι του γλυκού. Πολύ λίγο λοιπόν.

Αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι κατακρατά φυσικά υγρά και – εκτός από τις ατέλειες – αποτελεί εμπόδιο στην κυκλοφορία του αίματος στο σύνολό του, εάν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα. Επομένως, είναι προτιμότερο να προτιμάς τα μπαχαρικά και τα αρωματικά για να δώσεις μια γευστική πινελιά σε κρύα πιάτα και σαλάτες. Μερικά παραδείγματα; Πιπέρι, τσίλι, κάρυ, κουρκουμάς, βασιλικός, ρίγανη, κύμινο, μαϊντανός, φασκόμηλο, μέντα, σχοινόπρασο και δεντρολίβανο. Περιόρισε επίσης τα συσκευασμένα προϊόντα πλούσια σε αλάτι.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

#ΑΙΜΑ #ΠΟΔΙΑ #ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ #ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ #TIPS
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βελτίωσε,veltiose