Το πρώτο (στον κόσμο) ρυμουλκό μεθανόλης απέκτησε το λιμάνι της Αμβέρσας-Μπριζ (video)

Το «Methatug», το πρώτο ρυμουλκό πλοίο στον κόσμο που θα κινείται με μεθανόλη, παρουσιάστηκε στο Port House στην Αμβέρσα (Βέλγιο), σηματοδοτώντας το “πρασίνισμα” του στόλου του λιμένα.

Το Methatug είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα ενός υπάρχοντος ρυμουλκού που έχει μετατραπεί σε «διπλού καυσίμου» για να λειτουργεί με μείγμα μεθανόλης και συμβατικού καυσίμου.

© CINEA

Το πλοίο, μήκους 30 μ., μπορεί να ρυμουλκήσει 50 τόνους και να αποθηκεύσει 12.000 λίτρα μεθανόλης, αρκετά για δύο εβδομάδες ρυμουλκήσεων.

Να σημειωθεί ότι, το

Methatug αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού έργου «FASTWATER», που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Horizon 2020», που διαχειρίζεται η CINEA. Συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία, ενώ εκτός από το λιμάνι της Αμβέρσας-Μπριζ, το Πανεπιστήμιο της Γάνδης και ο βελγικός κατασκευαστής κινητήρων Anglo Belgian Corporation συνεργάστηκαν στο έργο, μαζί με άλλους εταίρους από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Σουηδία και το Ην. Βασίλειο.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Το πρώτο (στον κόσμο) ρυμουλκό μεθανόλης απέκτησε το λιμάνι της Αμβέρσας-Μπριζ (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
to-proto-ston-kosmo-rymoulko-methanolis-apektise-to-limani-tis-amversas-briz-video.htm
Τυχαία Θέματα